Drama u "Zajcu" - 1

Izobilje dramskih naslova u „Zajcu“, na koju predstavu dolazite vi?

11. siječnja 2024.

Od komedije i romantične drame do tragedije, ljubiteljice i ljubitelji dramskih predstava imaju veliki izbor kazališnih naslova u „Zajcu“!

Sinoć je riječka „Gospođa ministarka“, legendarna Nušićeva komedija s nacionalnom prvakinjom Oliverom Baljak u naslovnoj ulozi, oduševila osječku publiku na gostovanju u tamošnjem HNK-u. A već u subotu 13. siječnja u predstavi će uživati i Riječani, oni koji su uspjeli nabaviti ulaznice na vrijeme.

Ako ste „Gospođu ministarku“ već pogledali, preporučujemo vam i predstave u adaptaciji i režiji Luciana Delprata, Sofoklovog „Kralja Edipa“ 12. siječnja te Boccacciov „Decameron.hr“ 1. veljače. Naslovi koji će vas zasigurno i nasmijati, bez obzira na slojevitost propitivanih tema.

Oni željni romantične drame, 3. veljače nikako ne smiju propustiti „Rastanke“ Mani Gotovac u adaptaciji Elvisa Bošnjaka i režiji Anastasije Jankovske s Tanjom Smoje i Jankom Popovićem Volarićem u glavnim ulogama.

Jedan od najznačajnijih Pirandellovih tekstova postavljenih na našu scenu na nov način , „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ u režiji Marca Lorenzija pogledajte 7. ili 8. veljače. Odnos između „ludila“ i „normalnosti“ u maestralnoj izvedbi Aleksandra Cvjetkovića u naslovnoj ulozi.

Još je jedan dramski hit prema poznatome tekstu Éric-Emmanuela Schmitta, „Enigmatske varijacije“ redateljice Neve Rošić, na programu su 20., 21., 22., 23. i 24. veljače. U duodrami uz našega prvaka Aleksandra Cvjetkovića glumi zagrebački prvak Luka Dragić.

Ove nedjelje, 14. siječnja, imamo i dramsko gostovanje. Jedno od najpoznatijih djela Bertolta Brechta „Majka Hrabrost i njezina djeca“ u produkciji HNK-a u Varaždinu i režiji Krešimira Dolenčića.

Odaberite predstavu po svome ukusu i dođite na dramu u „Zajcu“!

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj