IZVEDBE HIT PREDSTAVA RIJEČKOG BALETA: 4 BOLERA I ROSSINI CARDS

15. studenoga 2018.

Ponovno su na programu izvedbe baletnih hit predstava „4 bolera” i „Rossini cards”!

„4 bolera”, u četirima različitim koreografijama Maše Kolar, Kristiana Levera, Shote Inouee i Andonisa Foniadakisa na glazbu Mauricea Ravela, Frédérica Chopina, Camillea Saint-Saënsa i Višeslava Laboša, koje su oduševili i publiku i kritiku, u studenom su na sceni „Zajca” još samo u petak 16. studenoga u 19:30 sati. Ali ne brinite, od danas počinje first minute prodaja za predstave u prosincu stoga svoje ulaznice za te izvedbe, 17, 18. i 19. prosinca u 19:30 sati, možete rezervirati već sada.

„Rossini cards” hommage su međunarodno priznatog koreografa Maura Bigonzettija slavnom talijanskom skladatelju Gioachinu Rossiniju, njegovim talentima za skladanje i pripremanje hrane u sedam slika kroz dionizijsku energiju, uz ples zaljubljenih izražen kroz efektne skuplturalne forme, odavanje počasti eleganciji balerina, slavlje ženske ljepote i fizionomije, bliskost, intimnost, veselje i komičnost. Petnaest godina ta je predstava oduševljavala publiku s brojnih europskih i sjevernoameričkih pozornica, neizbježna je predstava za sve ljubitelje baletne i plesne umjetnosti, a reprizno je u riječkom Kazalištu u srijedu 21. i u petak 23. studenoga u 19:30 sati.

Oproštajne izvedbe japanskog gosta plesača

Nakon Japana, Monaka, Bordeauxa, Leipziga, Regensburga i Luzerna, Japanac Shota Inoue na svom je plesačkom putu nekoliko mjeseci kao gost proveo i u riječkom Baletu. Kvalitetu i energičnost njegovih izvedbi publici je  nemoguće bilo ne zamjetiti. Prije nastavka plesačke karijere na Islandu, Shota će s riječkim baletnim ansamblom u petak 16. studenoga otplesati uloge u „4 bolera”, predstavi u kojoj se predstavio i kao autor trećeg bolera „1/3”. A u srijedu 21. studenog posljednji put plesat će u predstavi „Rossini cards”, nezaboravni muški duet s Micheleom Pastorinijem. Kao dio predstave koja je hommage Gioachinu Rossiniju, u duhovitom trenutku pojavljuju se i dvoje plesača koji pjevaju operu, a ovaj put postoji mogućnost da ćete upravo Shotu Inoue vidjeti i čuti kao opernog pjevača.

Foto & Video galerija