ROSSINI CARDS

Riječ je o sat vremena kazališnog užitka u kojem se smjenjuju briljantne glazbenoscenske minijature, razglednice razdraganog i duhovitog glazbenog opusa Gioachina Rossinija koje je iz Italije s ljubavlju, poslao Mauro Bigonzetti. (…) „Rossini Cards” je živa, vrlo dinamična i duhovita u obratima grupna igra u kojoj ima mjesta za individualnost, grotesku, poetičnost i nepretencioznu virtuoznost, nadahnuta i vođena glazbom. (…)
Stoga se pokret i glazba, u izmjeni snimki orkestra i žive izvedbe Filipa Faka za klavirom, savršeno prožimaju, a niz neočekivanih izmjena grupe i izdvojenih malih priča tvore čvrsti dramaturški okvir.
Maja Đurinović, Plesna scena.hr

(…) Bigonzetti, koji se u najnovijoj inačici vodio logičnim, iako ne toliko čestim kriterijem izbora: plesačkom unikatnošću. Doista su se takvima pokazali svi izvođači, senzibilitetima i tehničkim majstorstvom idealno odgovarajući zadanim okvirima. A ti su pak kroz originalno i efektno skicirane komične, erotične, gurmanske, luckaste i slične životne fragmente publici često izmamili smijeh, i još češće pljesak.
Marija Živković, H-Alter


TRAJANJE PREDSTAVE: 

Predstava traje 52 minute.


Foto & Video galerija