“JALTA JALTA U IZVEDBI OBITELJI SURIAN”: KAZALIŠNI BISER U IZVEDBI TALENTIRANE OBITELJI

25. studenoga 2019.

Talentirane članove obitelji Surian, koji na pozornici kroz različite projekte oduševljavaju riječku publiku, 25., 26. i 28. studenog imate priliku pogledati u istoj predstavi, komornom mjuziklu “Jalta, Jalta u izvedbi obitelji Surian”.
A scensku obitelj čine Giorgio Surian, operni nacionalni prvak, čije interpretacije i transformacije ne prestaju oduševljavati, od kojih je posljednja  ona u opakog baruna Scarpije u “Tosci” Puccini trilogije (ponovno na programu 27. i 29. siječnja), Leonora Surian Popov, diva mjuzikla, koju nakon uspjeha prošlosezonskog “Sunset Boulevarda” , čeka velika uloga Evite (za koju su ulaznice već u prodaji!) i perspektivni mladi umjetnici, braća Stefano, koji će se sestri pridružiti u mjuziklu “Evita”, i  Giorgio jr.
Kultna “Jalta, Jalta” M. Grgića i A. Kabilja dobila je novo ruho, u adaptaciji Leonore Surian Popov, režiji Mojce Horvat te u izvedbi ove raspjevane obitelji. Jednostavna i privlačna forma, minimalna scenografija, u zaigranoj glumačkoj igri stvorila je svojevrsnu komornu verziju “Jalte, Jalte” koja počiva na interakciji s publikom i šarmu vesele obitelji.

O ovoj predstavi, koja od 2010. godine uveseljava gledatelje na brojnim gostovanjima diljem Hrvatske, mediji su pisali brojne riječi hvale:

“I tako se počela odvijati predstava, koja je unatoč minimalizmu, sve više i više uvlačila gledatelje u svoju čarobnu igru. Minimalizam je kretao od scenografije, a nastavio se kostimografijom, kao i brojem likova. (…)
Neki glazbeni brojevi su malo izmijenjeni, čime su izvođači pokazali da se “Jalta, Jalta” u svakome vremenu može osuvremeniti. Naime, uz repanje, bilo je tu i stepa, pa plesanja na stolicama i na stolu, a u jednom trenutku Suriani su dohvatili gledatelje iz prvoga reda (…), pa je na pozornici nastalo veselo kolo. Ako je netko mislio da će mjuziklu zbog komorne izvedbe nedostajati chorus, očito se prevario, jer obitelj Surian je bez problema stvarala iluziju veličine bez zbora i simfonijskog orkestra koji traži izvornik.” Irena Paulus, Kazalište.hr

“Njihova “Jalta” pršti kreativnom energijom i onom, već sasvim zaboravljenom, posvećenošću što se zarazno širi na publiku, koja pak songove najveće hrvatske uspješnice poznaje i voli generacijama! Svjetlana Hribar. Novi list, 2010.

Ne propustite ovaj kazališni biser koji slavi ne samo vrhunsko djelo glazbene literature, mjuzikl za sve generacije, već i radost obiteljske ljubavi i zajedničkog stvaranja.