„KAD JE STAO SVIJET“ – MELANKOLIČNA KOMEDIJA KAO POLITIČKI TRILER: DONOSIMO FOTOGRAFIJE S PROBE

16. veljače 2022.

Predstava naše Hrvatske drame u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula „Kad ste stao svijet“ bit će premijerno izvedena večeras 16. veljače u INK-u, a na pozornici „Zajca“ 26. veljače. Ova melankolična komedija nastala je prema dramskom rukopisu Dore Delbianco nagrađenim “Marinom Držićem” 2016. Predstavu režira jedan od najznačajnijih redatelja slovenskog i regionalnog ”novog kazališta” osamdesetih i devedesetih, dobitnik mnogih međunarodnih priznanja Vito Taufer.

Bizaran slučaj smrti jednog čovjeka poremeti cjelokupnu ravnotežu svijeta, a intimna obiteljska drama poprima razmjere svjetske krize koju pokušava sanirati Hrvatska vlada. „To je intimna drama koja polazi od metafizičkog preispitivanja smrti, ali je njezina intimna dimenzija snažno premrežena političkim kontekstom. I jedna i druga dimenzija drame donose nam apsurdnu i cjelovitu sliku svijeta u kojoj se miješaju triler, komedija i tragedija, a ljudske se vrijednosti relativiziraju zbog oportunizma i senzacije“, govori dramaturginja predstave Dina Vukelić.

Priču uprizoruju izvrsne glumice i glumci Mario Jovev, Dean Krivačić, Irena Tereza Prpić, Romina Tonković, Deni Sanković, Olivera Baljak, Nika Ivančić, Aleksandar Cvjetković, Sven Šestak. Pogledajte fotografije s probe i vidimo se na premijerama u Puli i u Rijeci!

Foto & Video galerija

Foto: Karlo Čargonja