„KAD JE STAO SVIJET“ – NOVA PREDSTAVA HRVATSKE DRAME!

27. siječnja 2022.

Naša Hrvatska drama u koprodukciji s Istarskim narodnim kazalištem – Gradskim kazalištem Pula priprema novu predstavu, melankoličnu komediju „Kad je stao svijet“ prema dramskom tekstu Dore Delbianco koji je 2016. godine osvojio Nagradu „Marin Držić“. Premijera predstave očekuje se 16. veljače u INK-u i 26. veljače u „Zajcu“. Redatelj predstave dobitnik je brojnih međunarodnih priznanja Vito Taufer, riječkoj publici poznati po mnogim predstavama, od Gogoljeva „Revizora“ iz 1988. do Ljermontovljeve „Maskarade“ 2012. godine.

U tekstu Dore Delbianco dominiraju elementi realistične komedije i groteske, s duhovitim dijalozima, a obiluje neuhvatljivom toplinom i šarmom koji razoružava. Ovo je priča o neobičnom slučaju kada je smrt jednog čovjeka poremetila cjelokupnu ravnotežu svijeta. Ono za što se vjerovalo da je intimna obiteljska drama poprimilo je razmjere svjetske krize, a sve je zajedno pokušala sanirati domaća hrvatska vlada. „Budući da se radi o drami koja jest, kao što naslov kaže, preslika svijeta koji je stao“, – govori dramaturginja predstave Dina Vukelić, „izazov mi je istraživati sve nijanse tog svijeta te se potruditi da se ona značenja, koja su najnužnija za našu izvedbu, iz bogatog i opsežnog materijala uspješno transponiraju u scenski jezik“.

Glumački tim čine vrsni riječke i pulske glumice i glumci: Mario Jovev, Dean Krivačić, Irena Tereza Prpić, Romina Tonković, Deni Sanković, Olivera Baljak, Nika Ivančić, Aleksandar Cvjetković i Sven Šestak.

Jedva čekamo premijeru! A do tada, pogledajte djelić radne atmosfere u galeriji fotografija.

Foto & Video galerija