Drama na faksu

Kazalište na fakultetima

11. listopada 2023.

U sljedeća dva dana, 12. i 13. listopada, družina kazališnih umjetnica i umjetnika, glumačkih i glazbenih, posjetit će riječko Veleučilište i Sveučilište. Tom prilikom izvest će fragmente predstava, upoznati se i razgovarati sa studenticama i studentima o kazališnom programu koji im preporučuju, te podijeliti nagradne ulaznice.

Približavanje mladoj, studentskoj publici jedan je od prioriteta našeg kazališta. Početak akademske godine početak je i nove kazališne sezone i doba susreta s novom publikom, ali i intenzivnijeg povezivanja s postojećom publikom. Posjet fakultetima prigoda je da na neformalan, dinamičan i interaktivan način Kazalište predstavi svoju “mladenačku stranu”: studentsku pretplatu, dramske, operne, plesne predstave i koncerte, ali druge programe namijenjene mlađoj publici u Kazalištu.

Susreti “uživo” umjetnika i studenata i proteklih su godina bili vrlo uspješni, nadahnjujući i za studente da češće dolaze u Kazalište, ali i za umjetnice i umjetnike da upoznaju i čuju mladu publiku.

Na Veleučilištu, 12. listopada u 11 sati, te na Sveučilištu, na Kampusu, 13. listopada u 11 sati, gostovat će: glumice i glumac Hrvatske drame Aleksandra Stojaković Olenjuk, Ana Marija Brđanović i Edi Ćelić, solist Opere Marko Fortunato te glumica i glumci Talijanske drame Leonora Surian Popov, Giuseppe Nicodemo i Mirko Soldano.

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj