KRISTINA KOLAR I ANAMARIJA KNEGO NA KONCERTU „ZAJEDNO“

2. lipnja 2021.

Dvije naše sjajne sopranistice, nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar i prvakinja Kazališta Anamarija Knego nastupit će u subotu 5. lipnja na inauguracijskome koncertu četverogodišnje suradnje Zagrebačke filharmonije i riječke Opere „Zajedno“.

Kristina Kolar podarila nam je nezaboravnu Aidu, ulogu kojom je oduševljavala ne samo riječku i hrvatsku, već i svjetsku opernu publiku. I na subotnjem koncertu slušat ćemo je upravo kao Aidu. Kristina Kolar izvest će ariju Aide „Ritorna vincitor“ iz ove Verdijeve opere.

Sopranistica „prelijepoga glasa i tečnoga zapjeva“ Anamarija Knego pjevat će u subotu „Un bel di vedremo“, ariju Cio-Cio San iz opere „Madama Butterfly” Giacoma Puccinija. Njezina interpretacija naslovne uloge Puccinijeve opere „Madama Butterfly” u režiji Dražena Siriščevića osvojila je publiku i kritiku prošle sezone i donijela joj Nagradu publike za najbolje ostvarenu opernu žensku ulogu sezone.

Koncert je simbolično naslovljen „Zajedno“, a naše operne zvijezde zajedno će otpjevati duet Jelene i Eve iz opere „Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca „Ovamo, kćerko moja“. Dođite na koncert i proslavite s nama početak suradnje Zagrebačke filharmonije i riječke Opere nakon desetogodišnjega izbivanja! Ostala je još poneka ulaznica!