NEEDCOMPANY FESTIVAL U RIJECI – ZA LJUBITELJE SUVREMENOG KAZALIŠTA I ONE KOJI ĆE TO TEK POSTATI

23. veljače 2020.

Ljubitelji suvremenog kazališta, i oni koji će zbog ovog programa to tek postati, imat će krajem veljače i prvih dana ožujka priliku uživati u predstavama čuvene belgijske skupine Needcompany. Jedinstveni „Needcompany festival“ organizira se u Rijeci od 29. veljače do 6. ožujka u sklopu programa Doba moći Europske prijestolnice kulture. Posebno najavljujemo regionalnu premijeru predstave „Sve što je dobro“ kreiranu baš za riječki EPK kao i uvodni razgovor uoči otvaranja izložbe. Ulaznice za predstave moguće je kupiti po cijenama s popustima.

Jedna od najvažnijih predstavnica suvremenog europskog teatra, belgijska umjetnička skupina Needcompany u sedam dana trajanja festivala izvest će tri predstave i otvoriti izložbu, čime predstavlja bogatstvo i raznolikost svoga umjetničkog rada – jedna je predstava primarno glazbena, druga dramska, a treća plesna. Središnja predstava, „Sve što je dobro“, nastala je u koprodukciji RIJEKE 2020 u partnerstvu s HNK Ivana pl. Zajca, a Rijeka zauzima ključno mjesto na njihovoj velikoj europskoj turneji.

Kao sastavni dio programskog pravca Doba moći, Needcompany festival doprinosi otvaranju velikih, ponekad teških tema naše zajedničke europske povijesti i naše sadašnjosti, unoseći u ta opća pitanja osobne perspektive. Ljubavna priča prepliće se s pričom o Europi koja žrtvuje svoje vrijednosti, a velika grupa ljudi podliježe mržnji i netoleranciji. Tragedija i zabava sljubljuju se u neizmjernom trudu umjetnika da komuniciraju i pokušaju da ih se čuje. Vezivno tkivo zajedništva koje nastaje kad smo suočeni sa smrću. I nitko se ne pretvara da želi doći do cilja i rješenja. U središtu interesa je problem.

 

Program Needcompany festivala:

UVODNI RAZGOVOR: Nina Violić, Agata Juniku, Igor Ružić, Ivan Plazibat, Ivana Meštrov i Morana Matković, uz moderiranje Nataše Antulov
29. veljače 2020. – Zgrada Ivex-a Rijeka – Delta 5/I Zajc Lab – početak u 18.30 sati

IZLOŽBA: 18 VIDEA – Lemm&Barkey / Needcompany
29. veljače – 6. ožujka 2020. – Zgrada Ivex-a Rijeka – DeltaLab001, otvaranje 29.02. u 19.30 sati

KONCERT BANDA KOJI GLEDA U KRIVOM SMJERU – MaartenSeghers / Needcompany
29. veljače 2020. – Hrvatski kulturni dom na Sušaku u 21 sat

SVE ŠTO JE DOBRO – Jan Lauwers / Needcompany (BE)
3. i 4. ožujka 2020. HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u 19,30 sati

ZAUVIJEK – Grace Ellen Barkey / Needcompany
6. ožujka 2020. HNK Ivana pl. Zajca Rijeka u 19,30 sati

 

Ulaznice za predstave se mogu kupiti preko online sustava Eventim, na blagajni HNK Ivana pl. Zajca, u RiHubu (Ivana Grohovca 1a), te sat vremena prije početka predstave 29.02. u HKD- u na Sušaku.

 

Foto & Video galerija