Anton Kyrylov, Pedro Rosenthal Campuzano, Golnar Mohajeri, Deni Sanković, Lucija Kovačević, Michele Fabbrica, Eva Fritz, Osman Eyublu

Očarali i djecu i odrasle: Riječka komorna filharmonija je in!

5. travnja 2024.

“Bravo, čestitke! Ne samo od mene već od brojne publike. Srela sam večeras mnoge prijatelje, ljude iz svijeta glazbe, mnogo nas koji već tridesetak godina pohodimo kazalište i svi dijelimo iste dojmove i oduševljenje. Pohvale svima, a naročito Pedru Rosenthalu, skladatelju, autoru sjajnog aranžmana koji i sjajno svira. Ovom, rekla bih, predstavom Riječka komorna filharmonija predstavila se u najboljem mogućem svjetlu u kojem se jedan takav ansambl može predstaviti. Zadivilo me koliko su dobro izbalansirali i popunili sve moguće situacije partiture. Pohvala svim izvođačima, svatko od njih “pokrivao” je gotovo jednu četvrtinu orkestra. A to treba znati, to treba moći, to treba lijepo odsvirati, a oni su to napravili. Pripovjedač Deni Sanković je bio izvrstan, efektan, i mi odrasli uživali smo u tome što nam netko priča priču. Svjetska, dobro odabrana ekipa s predivnim scenskim predstavljanjem. Hvalevrijedno izuzetno kazališno glazbeno iskustvo i za odrasle i za djecu. Vjerujem da ovakvi glazbenici i ovakva vrsta aranžmana itekako imaju svoju budućnost, multimedijalno predstavljanje glazbe danas je jako aktualno – Riječka komorna filharmonija je in”, rekla nam je nakon inauguracijskog koncerta Riječke komorne filharmonije muzikologinja i dugogodišnja stalna posjetiteljica Kazališta Borka Jovančević sabravši i dojmove ostale publike u kojoj je bilo i mnogo djece.

“Super je bilo, “Plišani zeko” je baš super. Bilo je malo tužno, a onda je bilo zabavno i sretno”, rekla je u jednom dahu malena Lara koja je “Glazbene bajke” s uzbuđenjem pratila iz prvih redova i poželjela ponovno doći.

Nakon ovakvog početka i oduševljenja kojim je ispraćen, zasigurno mnogi s nestrpljenjem očekuju sljedeći koncert i nova iznenađenja Riječke komorne filharmonije.

Čestitke!

Foto & Video galerija