OPERNO GOSTOVANJE IZ LJUBLJANE 9.4. – DOLAZE SOLISTI, ZBOR I ORKESTAR!

4. travnja 2022.

Bellinijeva snovita glazba i zavađene obitelji

U Rijeku stiže Opera Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane s posljednjim trenucima života slavnog ljubavnog para, Romea i Julije! Opera “I CAPULETI E I MONTECCHI” na programu je u subotu 9. travnja u 19 sati.

Najromantičniji muški lik literature, Romeo, u operi Vincenza Bellinija napisan je za – ženski glas! Kao i Cherubino u Mozartovom „Figarovom piru”, kao i Händelov Julije Cezar.

Bellini je 1830. godine i Romea i Juliju pisao za ženske glasove, zahtjevno vokalno i interpretativno, uloge su to koje ne opraštaju niti najmanji nedostatak. U ljubljanskoj predstavi tumačit će ih Nina Dominko kao Julija i Nuška Drašček kao Romeo. U ulozi oca Capellija je Peter Martinčič, Aljaž Farasin pjevat će ulogu Tebalda, dok će Slavko Savinšek nastupiti u ulozi Lorenza. Cjelokupnom doživljaju doprinijet će orkestar i zbor Opere i baleta Slovenskog narodnog gledališča Ljubljana.

U libretu opere vraćamo se talijanskim izvorima legende o Romeu i Juliji, a svađa dviju obitelji, iako uz nježnu i snovitu glazbu, pretvara se u toliki rat u da su prezimena obitelji zasjenila imena Romea i Julije kao što sukob i mržnja zasjenjuju ljubav i strast.

Dan ranije, u petak 8. travnja možete pogledati još jednu opernu transpoziciju najpoznatije ljubavne priče svih vremena, riječku produkciju Gounodove opere “Romeo i Julija”. Kupnjom ulaznica za riječku predstavu ostvarujete popust od 50 %.

Foto & Video galerija

Foto: Darja Štravs Tisu

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico