Otvorenje Riječkih ljetnih noći

Otvorene Riječke ljetne noći!

24. lipnja 2024.

Riječke ljetne noći su se vratile!

Izvedbom plesnog hita „Grand finale“ Nadava Zelnera u Art-kvartu „Benčić“ HNK Ivana pl. Zajca i službeno je otvorena festivalska ljetna sezona „Zajca“ 2024. koja će trajati sve do 20. srpnja i zatvaranja obnovom predstave Daše Drndić u adaptaciji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković, „Leica format“.

„Izuzetno sam sretan što su se vratile Riječke ljetne noći s prekrasnim otvaranjem. „Grand finale“ je maestralno djelo, prikladno za festivalsko otvorenje i naše vrijeme“, kazao je Igor Mirić. Bila je ovo zadnja izvedba spektakla „Grand finale“ u ovoj sezoni, a netom prije izvedbe u novom i autentičnom prostoru, riječki Balet ju je tijekom turneje izveo u Splitu, Varaždinu i Zagrebu.

Nakon što ga je nagrađivala mnogobrojnim ovacijama u kazališnim prostorima, publika je, spontanim ovacijama, ponovo nagradila „Grand finale“. „Bilo nam je – baza. Stvarno super, prvi put smo gledali nešto ovako“, oduševljeno su rekli Karlo i Tonči. Ipak, posjetitelji su najsretniji bili povratkom Riječkih ljetnih noći koji je najbolje sažela Neva Funčić, kazavši kako se festival „napokon vratio“.

A Riječke ljetne noći nastavljavaju punom parom u tjednu koji nam skriva čak četiri festivalska programa, dva dramska i dva glazbena programa. Hrvatska drama pripremila je dva gostovanja: 25.6. u 19,30 u “Zajc” stiže adaptacija kultnog filma scenarista Dušana Kovačevića u režiji Olje Đorđević, „Maratonci trče počasni krug“ iz HNK u Osijeku, dok vas 29.6., također u “Zajcu” čeka dramatizacija novelete “Borbena polnoćka” iz kultnog djela Miljenka Smoje “Kronika o našem malom mistu”, “Tiha noć” u režiji Gorana Golovka.

Glazbeni užitci čekaju vas u četvrtak 27.6. u 19,30 kada je u “Zajcu” na rasporedu simfonijski koncert “Oda radosti“, dok je u petak 28.6. u 21,30 u Art-kvartu “Benčić” na rasporedu koncert Ibrice Jusića, “Od Shakespearea do sevdaha“.

Vidimo se!

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Baleta

          Menora-pozitiv-negativ    

 
Sponzori Riječkih ljetnih noći

JGL

R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz