„PAZI NA PRAZNINU“ – PREDSTAVA KOJA ĆE VAS IZNENADITI

18. svibnja 2021.

Predstava varaždinskoga HNK, autorski projekt mladoga dubrovačkog glumca Romana Nikolića „Pazi na prazninu“ gostuje u našem Kazalištu u srijedu 26. svibnja u 19,30 sati. Pet bezimenih likova koje utjelovljuju Hana Hegedušić, Iva Kraljević, Beti Lučić, Robert Plemić i Spazam Orgazam na distopijskoj postaji podzemne željeznice svojom su „odličnom međuigrom“ oduševili i publiku i kritiku. Prema riječima kazališnoga kritičara „Jutarnjega lista“ Tomislava Čadeža to je „izvrsna predstava koja samo naoko počiva na scenskoj improvizaciji“, a „sveukupnost glazbe, svjetla, scene i glume navode gledatelja da upravo u tim “ozvučenim slikama” pronalaze priču, logiku scenskoga zbivanja“. Dramaturginja predstave je riječkoj publici dobro poznata Olja Lozica, autorica riječkih uspješnica „Vincent“ i „Regoč“ te redateljica skorašnjih „Opasnih veza“.

Predstava propituje što znači biti drugi i drugačiji, kao i koliko smo bez obzira na to što smo drugi, zapravo i drugačiji? Na pozornici ćemo vidjeti likove – stanovnike nekog velegrada kojima taj grad nameće sudbine, načine života, strahove, borbu za status. Uz sva previranja metropole, ljudi pate od samoće i propadaju zbog vlastitih poroka.

Predstava je originalna, radnja iznenađuje svom „spontanošću“ i neodređenošću, ali nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Obavezno pogledajte ovaj „mali“ projekt koji sve fascinira svom smislenom veličinom i težinom.