U prvome planu: Slavko Sekulić, Nika Struja, Dario Dugandžić, Robert Kolar, Dubravka Šeparović Mušović, Ivan Momirov, Kristina Kolar, Valentin Egel, Luka Ortar, Giulia Diomede, Ivanica Vunić, Marko Fortunato, Gabrijela Deglin, Sergej Kiselev

“Pikova dama” ponovno je otkrila svoje karte: nove ovacije za najbolju prošlosezonsku predstavu!

3. prosinca 2023.

I poslije više od sto godina sudbinska opera „Pikova dama“ ima što za kazati publici. Nakon što je prošle godine proglašena za najbolju predstavu prema ocjena publike, „Pikova dama“ ponovno je otkriti tajnu triju karata na kazališnim daskama HNK-a Ivana pl. Zajca. Uz iznimnog Hermana (Ivan Momirov), publika je jedan od vrhunaca umjetničkog stvaralaštva Petra Iljiča Čajkovskog imala priliku prvi put proživjeti kroz glasove dviju nacionalnih opernih prvakinja. U ulozi Lize nastupila je Kristina Kolar, dok je Staru groficu utjelovila Dubravka Šeparović Mušović.

„Prvi put gledam „Pikovu damu“. Glazba je bila vrlo interesantna, orkestar i zbor su bili odlični. a solisti i solistice su bile fantastične“, podijelila je po završetku ovacija s nama Ingrid Haller.

Posebno velikim ovacijama nagrađene su, kako Kristina Kolar, tako i Dubravka Šeparović Mušović čije je nove interpretacije publika znala cijeniti.

Dunja Vejzović i Dubravka Šeparović Mušović nisu za usporedbu jer su obje perfektne, nalik malim biserima koji strašno puno vrijede. Iako su imale malu ulogu, obje su u izvedbama svojim glasovima napravile velike stvari. Kristina Kolar je bila perfektna, ulogu je donijela zrelo i profesionalno, s time da je u šestoj slici uistinu dominirala scenom zbog čega je zaslužila aplauz. Emotivno, melodijski, uistinu je sve odradila baš kako treba. Herman uistinu nosi operu te on ima najtežu ulogu. Robert Kolar izveo je najpjevniju ariju zbog čega je i dobio zasluženi aplauz.

Velike pohvale i zborovođi koji je izvrsno pripremio zbor i dočarao ono što je Čajkovski ostvario kroz operu, a to je ono što mi znamo kao dobar ruski višeglasni pjev. Konačno, treba istaknuti kako je na kraju svega orkestar taj koji je iznio sve; uvijek je skladatelj taj koji daje temelj. Ništa manje kvalitetno od premijere!“, zaokružila je Borka Jovančević o prvoj od dviju izvedbi „Pikove dame“ u tekućoj sezoni.

Ako ste propustili subotnju izvedbu, imate prilike još uvijek doći do ulaznica za nadolazeću izvedbu opere „Pikova dama“ u ponedjeljak, 4.12., s početkom u 19,00 sati.

Foto & Video galerija
 

Sponzor “Adventa u kazalištu”

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj