POČAST RIJECI PREDSTAVOM VJEŽBANJE ŽIVOTA – DRUGI PUT

26. lipnja 2020.

Neki od naših redovnih gledateljica i gledatelja podijelili su s nama prvi dojam nakon predstave.

„Imamo sreću i čast što je u Rijeci Marin Blažević. Kao režiser odao je počast Rijeci na pravi način, onaj kojim živimo svoje živote i danas, malo se smijemo, malo plačemo, imamo iluzije i predrasude, volimo i umiremo… Predstava me je dirnula do kraja, a suze se srećom izmjenjivale sa smijehom. Neva Rošić je maestralna, prava je kraljica pozornice, sasvim drugačija od svoje uloge u prvoj verziji. Isto tako i svi ostali izvođači. Samo je Kazalište najbolje predstavljeno pjesmom Orfeja (može li se opera Orfej i Euridika opet postaviti?) i podsjećanjem na operu Elektra.”
Tatjana Dunatov

„Definitivno je predstava ispunila očekivanja. Zapravo je nepravedno reći da umjetnost ispunjava očekivanja. Umjetnost mora propitkivati, umjetnost nas mora činiti boljima, umjetnost nas mora tjerati da rastemo, da razmišljamo, da se divimo, da radimo retrospekciju, da gledamo u budućnost, da volimo i to se sve večeras dogodilo.”
Sofija Cingula

„Vrijedilo je ponovno postaviti i ponovno vidjeti Vježbanje života! Puno je dojmljivih scena u ovoj kvalitetom (i glumom, glazbom i scenografijom) ujednačenoj predstavi. Doprinos Neve Rošić, glazbe Josipa Maršića i Zorana Medveda i redatelja Blaževića dodatna su vrijednost ove predstave.”
Nikolina i Bruno Lončarić