PRAVI ADVENTSKI UGOĐAJ U „ZAJCU“: NE PROPUSTITE IZVEDBE „ORAŠARA“

13. prosinca 2020.

Nedostaje vam uobičajenih adventskih događanja u našem gradu? Adventsko ozračje ispunilo je već kazališnu zgradu, pravu adventsku oazu u sigurnom okruženju. Doživite božićni ugođaj i dođite na izvedbe baleta „Orašar“ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji Maura de Candije 16., 17.18., 19., 21.22.23. i 24. prosinca.

Jedan od najpopularnijih baletnih klasika, temeljen na fantastičnoj bajci E. T. A. Hoffmanna „Orašar i kralj miševa”, postao je simbol Božića bez kojeg je teško zamisliti blagdansko vrijeme. Omiljeni obiteljski balet koji vole i djeca i odrasli uvest će vas u čarobni svijet diznijevske bajke. Uprizorenje talijanskog koreografa de Candie transformira poznatu baletnu priču u sadašnje doba. Koreograf publici otvara novi svijet između stvarnosti i sna u kojem je sveprisutna čarolija.

Balet je bio premijerno izveden u prosincu prošle godine i oduševio je i publiku i kritiku. „Scenografija, kostimi, dizajn svjetla i uigrani plesači, dinamična igra svakog protagonista, zadivljujuće pretapanje stvarnosti i sna, sve je to emotivno djelovalo na publiku do posljednjeg tona i pokreta“, zaključila je Gloria Fabijanić Jelović u svom osvrtu za Radio Rijeku.

Čekamo vas u adventskom „Zajcu“, a do tada donosimo djelić atmosfere kroz trailer i fotografije.

 

Foto & Video galerija