SUDAR PERCUSSION: OXYGENE
Koncert, multimedijalni spektakl

ZATVARANJE FESTIVALA
Članovi ansambla:
Robert Batelić / Adriano Bernobić / Goran Gorše / Filip Merčep / Nicolas Sinković / Aleksandar Vešić

21.7. u 21:30 / Trg Riječke rezolucije

Samoborski ansambl udaraljkaša Sudar percussion proslavio se 2015. svojim prvim CD-om s autorskom glazbom svestranog pijanista i skladatelja Mateja Meštrovića te osvojio priznate međunarodne nagrade poput Independent Music Awards. Održali su brojne koncerte koje su, uz oduševljenje publike te mnogih glazbenika poput Stefana Milenkovića i Zagrebačkih solista, pratile i pohvale glazbenih kritičara, među kojima su i oni časopisa Rolling Stone.

Potom su započeli s akustičko-udaraljkaškim izvedbama glazbe francuskog skladatelja Jeana Michela Jarra i već prvim snimkama osvojili naklonost slušatelja, kao i samog skladatelja, s kojim sada ostvaruju međunarodnu suradnju. Kombinirajući elektronsku i akustičnu glazbu, jazz i klasiku, popularno i tradicijsko, ovih sedam udaraljkaša kreiraju sasvim novi, prepoznatljiv i snažan zvuk.

Na zatvaranju Riječkih ljetnih noći, programom za sve generacije, ljubiteljima ozbiljne glazbe, ali i elektronike i rocka, predstavit će se multimedijalnim spektaklom s interpretacijama skladbi Jeana Michela Jarra. Kako kaže sam skladatelj: WE ALL ARE OXYGENE! Welcome to the oxygene family! Vjerujemo da će ovaj glazbeni događaj biti pravo – disanje glazbe!

Partner projekta

gardens