PREMIJERA ISPRAĆENA STAJAĆIM OVACIJAMA REGOČ – ISTINSKA KAZALIŠNA BAJKA

31. siječnja 2019.

Mala vila Kosjenka prvi put se spustila s oblaka na Zemlju i to u Rijeku, u HKD na Sušaku!

Vile, Regoča, čobane, čobanice, djecu, šukunbaku i šukundjeda, stražare i cijeli autorski tim publika je nagradila izrazito glasnim povicima oduševljenja i dugim pljeskom, pa i stajaćim ovacijama.

Fantastični svijet „Regoča” Ivane Brlić Mažuranić u adaptaciji i režiji Olje Lozice u prepunom HKD-u snažno je dojmio i djecu i odrasle:

„Vrhunski! Predivno!”, „Odlična predstava, dijete u meni plače od sreće, dirnula me plemenita poruka. Odrasli, nemojte misliti da je predstava samo za djecu! ‘Regoča’ trebaju pogledati odrasli”, „Oduševljena sam u cijelosti. Prije svega stilom predstave, glumcima, pokretom, igrom, vizualnim, glazbom… Svi igraju nadahnuto, puni su energije! U svim segmentima ova predstava čini me sretnom, zadovoljnom. To je jedna od onih predstava koje te, kada dođeš u kazalište, u potpunosti ispune. Sretan si što imaš takvo kazalište koje ti pruža takvo iskustvo, koje ti utisne sliku o kojoj puno razmišljaš i kad izađeš. Čestitke svima koji su radili na predstavi. Imam želju ponovno gledati Regoča. Presretna danas izlazim s predstave”, „Već dugo u kazalištu nisam gledala istinsku, pravu bajku koja nas vraća negdje daleko, a istovremeno – jako blizu. Scenografija, kostimi, režijski, glumački, glazbeno… teško sada pronalazim riječi koje bi bile ravne onome što je sve ovaj ‘Regoč’. Posebno mi je drago što je bogat jezik Ivane Brlić Mažuranić, kojeg redatelji vole stavljati u prvi plan, zamijenjen jakom vizualnošću i što vile, Kosjenka i Regoč imaju svoj jezik”, „Sjajna predstava, luda energija, koje bajkovito veselje! Mislim da ova predstava treba i može svuda po svijetu”, „ „Dojmila me energija predstave, zvukovi, likovnost, bajkovito je, čarobno, nevjerojatno lijepo”, „Super! Najviše mi se svidjelo kada se Regoč pojavio!”, „Kraj je predivan i dirljiv”, „Scenografija je čarobna! U kazalištu takvo što još nismo doživjeli. Kostimi čudesni, Regoč nam je posebno iznenađenje! Sjajno osmišljeno sve”, „Najviše me se dojmio trenutak kada Kosjenka ugleda Regoča”, „Meni su se jako svidjeli posebni efekti u predstavi – vile na oblacima, kameni grad Legen, drvo čiji se komadi poslije pretvore u dio kostima, Regoč, zvukovi, probijanje vode Zlovode itd. Priču sam uspjela shvatiti iako uglavnom nisu govorili poznatim ‘ljudskim’ jezikom”, „Najsimpatičnije mi je bilo kada su vile letjele na oblacima i sišle na Zemlju, plesale i igrale se čarolijama, puno smo se smijali”, „Velike glave odraslih bile su mi malo jezive”, „’Govori’ se pokretom, sve je jasno. Baš me to najprije začudilo i pokušavao sam razumjeti, a onda sam shvatio da ne moram razumjeti jezik da bih razumio priču. Poruke kako su zajedništvo i različitost sreća snažnije su od svega”.

U HKD-u je postavljena i izložba dječjih radova „Regoč“ nastalih na radionici „Kreativni Pepco kutak“ tijekom Adventa u Zajcu.

Reprize „Regoča” su 31. siječnja u 12 sati, 1. veljače u 12 i 19 sati, te 2. veljače u 12 sati.

Predstava traje oko sat vremena, preporuča se uzrastu od 6+, a gornje granice nema!

Foto & Video galerija