SJEĆATE LI SE VIOLONČELISTA I SKLADATELJA S VELIKOG FINALA KONCERTNE SEZONE?

23. rujna 2022.

Posebni gost umjetnik koncertne sezone Bruno Delepelaire

Ako slučajno to još ne znate, prvi solo violončelist Berlinske filharmonije Bruno Delepelaire posebni je gost umjetnik ove sezone!

Publika će na tri različita načina moći doživjeti glazbenu umjetnost ovog višestruko nagrađivanog francuskog violončelista. Nakon što je svojom jednostavnošću i veličinom istinskog umjetnika osvojio srca publike i Riječkoga simfonijskog orkestra kao skladatelj i solist na velikom finalu koncertne sezone u lipnju, vraća se kao solist Koncerta za violončelo u d-molu Édouarda Laloa na otvaranje koncertne sezone 23. rujna. Tijekom sezone vratit će se i kao komorni glazbenik pred riječku publiku sa svojim Trijom. Potom ćemo i ovu koncertnu sezonu ispratiti njegovim novim djelom skladanim za Riječki simfonijski orkestar, inspiriranim velebnom Arenom u Puli.

“Presretan sam što sam vaš gost sezone, što ću imati prilike predstaviti se publici i kao solist i kao komorni glazbenik i kao skladatelj. To su tri važna aspekta mog života kao glazbenika, dodao bih i četvrti, a to je orkestar. Mišljenja sam da se sve to međusobno prožima i njeguje te obogaćuje jedno drugo”, kaže nam Bruno Delepelaire uoči večerašnjega koncerta.

 

OTVARANJE KONCERTNE SEZONE

LALO, BRUCKNER

Dirigent: Valentin Egel

Solist: Bruno Delepelaire, 1. solo violončelist Berlinske filharmonije

Na programu:

Édouard Lalo: Koncert za violončelo u d-molu

Anton Bruckner: Osma simfonija u c-molu

 

U suradnji sa Simfonijskim orkestrom HRT-a i Zborom HRT-a

FINALE SEZONE

Dirigent: Valentin Egel

Na programu:

Bruno Delepelaire: novo djelo skladano za Riječki simfonijski orkestar

Carl Orff: Carmina Burana, scenska kantata za orkestar, zbor i solo pjevače

 

Komorni koncert

TRIO BRUNO DELEPELAIRE

 
Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra