ŠPANJOLSKE STRASTI DIANE HALLER 2. SVIBNJA

28. travnja 2017.

Mezzosopranistica Diana Haller u utorak će 2. svibnja 2017. u 20 sati riječko  Kazalište ispuniti Španjolskim strastima / La pasión española. Nakon što je publiku rodnog grada oduševila svojim gala koncertom, a potom ulogom Julija Cezara, Diana Haller vraća se u riječki HNK s recitalom što će ga izvesti uz klavirsku pratnju Filipa Faka.
Posebno za riječku publiku Diana Haller pripremila je program koji nikada ranije nije izvodila, a u kojeg je uvrstila skladatelje suvremenike koji su koristili elemente narodne glazbe i plesova: najpopularnije španjolske pjesme uopće – sedam pjesama Manuela de Falle, najvećeg španjolskog skladatelja 20. stoljeća, zatim folkloristička glazba Federica Garcia Lorce, ciklus pjesama Joaquina Turine, pjesme bazirane na folklornim temama i tonadillama Fernanda Obradorsa, skladatelja katalonskih korijena, tri pjesme izŠpanjolske knjige Huga Wolfa, zatim skladbe Xaviera Motsalvatgea, Carlosa Guastavina, a u završnici programa čut će se i pjesme Gioachina Rossinija i Mauricea Ravela.

Mlada, već međunarodno afirmirana operna umjetnica uiznimno uspješne pjevačke karijere, najmlađa solistica Opere u Stuttgartu, miljenica europske publike, o koncertu u utorak kaže: Recital je najintimniji susret koji glazbeni umjetnik može ostvariti sa svojom publikom. A kad se održava u rodnom gradu, takav je koncert poseban izazov! Ovaj je program složen samo za Rijeku i izvodit će se samo u Rijeci. Ne mogu dočekati!

Filip Fak nastupao je kao solist, komorni i orkestralni glazbenik u važnim hrvatskim kulturnim centrima, u Europi, SAD-u, Meksiku i Kini, nastupao s najuglednijim orkestrima i ansamblima, bilježi i niz zapaženih recitala i komornih nastupa s istaknutim solistima.

Bienvenidos!