TALIJANSKA DRAMA NA VELIKOJ TURNEJI: BROJNA GOSTOVANJA TIJEKOM LISTOPADA

14. listopada 2020.

Ansambl Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca zahvaljujući suradnji s Gradskim kazalištem mladih iz Splita, a dijelom u prigodi Tjedna talijanskog jezika u svijetu, uskoro kreće na veliku turneju s dvije svoje predstave: „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema te „Adriatico“/“Adriatiko“ Siniše Novkovića.

Prva predstava izvedena u Splitu bit će „Bonsai ima kratke grančice“ koja u splitskom Kazalištu mladih gostuje 17. listopada s početkom u 20 sati.

Tjedan talijanskog jezika u svijetu riječka će Talijanska drama započeti splitskom premijerom predstave „Adriatiko“, predstave za cijelu obitelj autora i redatelja Siniše Novkovića nastale u suradnji s Gradskim kazalištem mladih gdje će premijerno i biti izvedena 19. listopada s početkom u 20 sati. Bit će to ujedno prvo gostovanje Talijanske drame riječkog „Zajca“ u Splitu. A već sljedećeg dana, 20. listopada ostvarit će i svoje prvo gostovanje u Zajednici Talijana u Zadru, izvedbom predstave „Il bonsai ha i rami corti“ / „Bonsai ima kratke grančice“ Serene Ferraiuolo i Giuseppea Nicodema koji potpisuje i režiju.

Potom se Talijanska drama vraća kući, ali samo na jedan dan, te u „Zajcu“ 21. listopada izvodi predstavu „Il vangelo del nemico“ / „Evanđelje neprijatelja“ Roberte Dubac u režiji Giulia Settima.

Sljedećeg dana, 22. listopada su u Umagu gdje u Zajednici Talijana izvode „Bonsai ima kratke grančice“.

Izvedbom predstave za obitelji „Adriatiko“ 24. listopada prvi put će se predstaviti u Karlovcu, u tamošnjem Zorin domu u 11 sati. A 26. listopada „Adriatiko“ gostuje u Pučkom otvorenom učilištu u Bujama.

Finale intenzivnog listopada označit će riječka premijera „Adriatika“ Siniše Novkovića 27. listopada u „Zajcu“ u 19 sati, s reprizom dan kasnije u isto vrijeme.

 
Medijski pokrovitelj Talijanske drame