Nozze_Istriane

Tjedan za pamćenje u “Zajcu”

8. svibnja 2024.

Kazališni život u nacionalnom kazalištu poput našega nije samo ono što publika ima prilike vidjeti na pozornici, puno je više od toga. Ovih dana vrije na pozornici „Zajca“, ali i u dvoranama za probe, radionicama, te pozornicama izvan Rijeke. Naime, iza nas i pred nama su premijere, reprize i gostovanja, nismo samo mi odlazili u goste već su i drugi dolazili k nama.

U samo tjedan dana izvodili smo „Grand Finale“ pred rasprodanim gledalištem „Zajca“, „Istarsku svadbu“ pred rasprodanim gledalištem pulskog INK-a, a istovremeno je „Orlando furioso“ Talijanske drame gostovao u prestižnom Teatru Rossetti u Trstu.

A do kraja istog, ovoga tjedna očekuje nas premijera predstave „Gamad“ Hrvatske drame u petak 10. svibnja i riječka premijera „Istarske svadbe“ već u subotu 11. svibnja. Istodobno se finalu približavaju probe Marinkovićeve „Glorije“, te započinju probe Wagnerova „Rajninog zlata“.

Spektakularno plesno“ Grand Finale“ uskoro kreće na turneju po Hrvatskoj, s postajama u Splitu, Varaždinu i Zagrebu. No, nisu to jedina lipanjska gostovanja našeg Baleta, „Romeo i Julija“ plesat će svoju ljubavnu priču u Cankarjevom domu u Ljubljani, a rasplesani „Pinocchio“ će se od drvenog lutka preobraziti u dječaka na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku.

„Kralj Edip“ će već ovoga mjeseca krenuti put Karlovca, a „Down, by law“ prema Puli i INK-u. Uskoro se ponovno izvode i „Enigmatske varijacije“, prvo kod nas, a ubrzo potom i u zagrebačkom HNK-u.

A tek trebamo najaviti program Riječkih ljetnih noći…

 

Foto: Karlo Čargonja

 
Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj