TKO JE BIANCA U „POLJUBI ME, KATO”?

17. prosinca 2021.

Tko je uz Leonoru Surian Popov, Mirka Soldana i Stefana Suriana u jednoj od glavnih uloga u novim izvedbama mjuzikla „Poljubi me, Kato” redateljice i koreografkinje Tihane Strmečki?

Riječanka, glumica i pjevačica Mateja Majerle nastupat će u prosinačkim izvedbama slavnog mjuzikla u zahtjevnoj ulozi Biance koju je do sada tumačila izvrsna Elena Brumini.

Da se može očekivati mnogo, govori već činjenica da Mateja ima već bogato scensko iskustvo u brojnim mjuziklima, nerijetko u glavnoj ulozi, a to su „Footloose”, „Byron”, „Aida”, „Mamma mia”, „Jesus Chris Superstar” zagrebačkog Kazališta „Komedija” i drugi.

Možda je neki pamte i po ulogama u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka u predstavama „Postolar i vrag” i „Mala vještica”, u Teatru Exit u predstavi „Nemirne noge”, te u Maloj sceni u predstavama „Priča o zvuku”, „Ne, ti ne!” i „Puž”. Svoj glumački i pjevački talent razvijati je počela još kao djevojčica i to u opatijskoj kazališnoj družini SKAM pod vodstvom redateljice i glumice Rajne Miloš. Tada je dobila i svoje prve glavne uloge još kao devetogodišnjakinja – mjuzikli „Ema”, „Neposlušna priča”, te „Slomljeno jato” i „U zmajevom gnijezdu”.

Njezin se glas mogao čuti u mnogim animiranim serijama i filmovima od kojih izdvajamo novog „Kralja lavova” gdje joj je povjeren lik Nale i jedna od najljepših pjesama iz animiranih crtanih filmova uopće – „Can you feel the love tonight”.

K tome, Mateja Majerle poznata je i po svojoj glazbenoj karijeri tijekom koje je već pjevala uz brojne poznate glazbenike.

Netom prije izlaska na probu, kazala nam je uzbuđeno: „Poljubi me, Kato vratio me u grad u kojem sam odrastala. Počašćena sam pozivom da zaigram na daskama HNK-a Ivana pl. Zajca, a među članovima ansambla već sam stekla i prijatelje.”

U glumačko-pjevačko-plesačkim kreacijama mjuzikla „Poljubi me, Kato” Colea Portera, Sama i Belle Spewack uživajte 18., 20. i 21. prosinca u 19 sati!

 

Priredila Andrea Labik

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico