Advent u Zajcu

U prodaji ulaznice za „Orašara“ i novogodišnje koncerte, kao i za sve programe Adventa u „Zajcu“!

7. studenoga 2023.

Pitali ste – odgovaramo! Ulaznice za „Orašara“ i novogodišnje koncerte upravo su krenule u prodaju, kao i za ostale programe u prosincu! Uobičajeno, da se lakše snađete u izobilju naslova, u nastavku donosimo kratak pregled.

Uskoro nam stiže čarobno adventsko i novogodišnje doba! Naravno, na kazališnom programu su blagdanski obiteljski balet „Orašar“ i novogodišnji koncerti – uvijek traženi i omiljeni kod publike! Bezvremenski baletni klasik na magičnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskoga pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela, “Orašar” u koreografiji Maura de Candije na repertoaru je 16., 19., 20., 21., 22. prosinca. Šef dirigent Riječkoga simfonijskog orkestra ravnat će i novogodišnjim koncertima „Svi na valcer!“ u kojima moći ćete uživati 27., 28., 29. i 30. prosinca.

Posebno smo se pobrinuli za prosinački program za male „Zajčeve“ posjetiteljice i posjetitelje! Duh Božića dočekat će djecu i njihove roditelje u predstavi „Božićna priča“ Charlesa Dickensa u režiji Renate Carole Gatica 1., 4., 13., 14., 15., 18., 19. prosinca. Također, pravi je izbor za najmlađe i bajkoviti „Regoč“ Ivane Brlić Mažuranić u adaptaciji i režiji Olje Lozica koja je na repertoaru 5., 6., 7. prosinca.

Božićni koncert Riječkoga opernog zbora uz solistice i soliste ansambla Opere te vodstvo Mattea Salveminija ne propustite 23. prosinca. Ljubiteljice i ljubitelji opere sigurno će doći i na najbolju prošlosezonsku predstavu „Zajca“ po izboru publike – operu „Pikova dama“ Petra Iljiča Čajkovskog pod vodstvom maestra Valentina Egela i u režiji Christiana Romanowskog i Dunje Vejzović.

Čaborna večer mjuzikla „A ritmo di Broadway“ / „U ritmu Broadwaya“ Leonore Surian Popov na programu je 9. prosinca.

Koncert Concerta dei Venti i Zbora Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, „Monteverdi u Verdijevoj“ obavezno dođite poslušati 10. prosinca.

Zanimaju vas dramske predstave? U prosincu ni njih neće nedostajati. Najbolju predstavu Hrvatske drame prema glasovima publike, „Enigmatske varijacije“ Éric-Emmanuela Schmitta u režiji Neve Rošić pogledajte 12. ili 13. prosinca. A 8. prosinca kod nas će gostovati predstava Hrvatskoga narodnog kazališta iz Varaždina, „Majka Hrabrost i njezina djeca“ Bertolta Brechta u režiji Krešimira Dolenčića.

Za blagdanske kazališne programe uvijek se traži ulaznica više, stoga nemojte čekati i svoje mjesto u gledalištu osigurajte na vrijeme!

 

Generalni pokrovitelj Riječkoga simfonijskog orkestra

Generalni pokrovitelj Baleta

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj