UKRCAJTE SE NA NAJLUĐI BROD U GRADU! STIŽE – “E LA NAVE VA”!

19. svibnja 2022.

Jedan poseban brod uplovljava u scensku luku riječkog Kazališta ove subote 21. svibnja i u ponedjeljak 23. svibnja u 19 i 30 sati! Ukrcajte se na najluđi brod u gradu!

Fellinijev „E la nave va” / „I brod plovi” iz 1983. sada je nakon 39 godina prvi put na kazališnim daskama na talijanskom jeziku, u velikoj produkciji i vizualno bogatoj izvedbi Talijanske drame u režiji slovenskog opernog i dramskog redatelja Igora Pisona.

U izmjenama komičnih i začudnih situacija kao iz Fellinijevog sna, na luksuznom brodu čitava je lepeza osebujnih likova koji se nađu na ispraćaju najveće operne pjevačice svih vremena čiji će pepeo prosuti u akvatoriju otoka na kojem je rođena. U atmosferi enigme, putnici se prepiru, vode ljubav, prepuštaju bijesnom suparništvu jer među njima su tašti tenori, snažne sopranistice, dirigenti s tajnim seksualnim životom, neki bivši ljubavnici operne dive, opsjednuti talijanski grof, androgini austrougarski nadvojvoda, izbjeglice koje naruše mir do tada milostivih elegantnih putnika i brojni drugi.

Autorski tim čvrsto se drži Federica Fellinija (1920. – 1993.), tvorca filmskog opusa toliko prepoznatljivog da postoji pridjev s njegovim imenom: felinijevski. Jedan je od najnagrađivanijih redatelja u povijesti filma, uključujući četiri Oscara za najbolji film na stranom jeziku, prestižnih nagrada filmskih festivala u Cannesu i Veneciji. Utjecao na generacije i generacije filmaša i kazalištaraca.

Po ulaznice nemojte u luku već na blagajnu Kazališta! Ako vam slučajno zbog navale na Brod promaknu ulaznice u svibnju, bit će još jedno isplovljavanje 3. lipnja u 19,30.

Predstava se izvodi uz titlove na hrvatskom.

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj