UMJETNOST SPAJA – VRHUNSKI PIJANISTI, UKRAJINAC I RUS 23.4. NA HUMANITARNOM KONCERTU

16. travnja 2022.

Umjetnički svijet reagira na užase rata čemu se pridružuje i “Zajc” humanitarnim koncertom za pomoć Ukrajini. Umjetnost spaja, glazba je univerzalan jezik mira, ljubavi i slobode, to je naš način borbe.

Dva virtuozna pijanista, Vadym Kholodenko iz Ukrajine i Andrey Gugnin iz Rusije, istodobno kolege i prijatelji, 23. travnja s početkom u 19 i 30 sati interpretirat će emotivna djela Debussyja, Silvestrova, Chopina i Skrjabina. Riječ je o posebnom koncertu i stoga što je doista riječ o pijanistima svjetskoga glasa s najvažnijih pozornica kazališta i koncertnih dvorana i stoga što je sav prihod od prodanih ulaznica namijenjen pomoći Ukrajini stradaloj u ratu.

Vadym Kholodenko ima reputaciju jednog od najdinamičnijih i najdarovitijih mladih pijanista današnjice. Rođen je u Kijevu, a studirao je u Moskvi na Državnom konzervatoriju. Solistički pijanistički nastup Andreya Gugnina riječka je publika nedavno imala prigodu čuti na simfonijskom koncertu „Večer klasike: Mozart, Beethoven“ i malo je reći da je oduševio izvedbom. Ovaj je upečatljivi, srčani ruski glazbenik jedan od onih koji glazbom povezuju svijet te ne mogu ostati nijemi pred agresijom. Kholodenko i Gugnin pomiču granice i svojim pijanističkim umijećem i svojim snažnim, čvrstim, nepokolebljivim zajedništvom u glazbi.

Imate priliku poslušati predivna djela u izvedbi istaknutih pijanista mlađe generacije u svijetu i istovremeno priliku kupnjom ulaznica pomoći onima kojima je u ovom trenutku svaka pomoć dobrodošla.