URŠKA ARLIČ GOLOLIČIČ PONOVNO PRED RIJEČKOM PUBLIKOM: „OSJEĆAM SE KAO U SNU“

10. rujna 2021.

Zahvaljujući subotnjem gostovanju ljubljanske Opere i baleta na riječkoj će pozornici ponovno nastupiti sjajna sopranistica Urška Arlič Gololičič. Riječka ju je publika upoznala 2014. godine kao nezaboravnu Violettu Valery u obnovljenoj „Traviati“ redatelja Janusza Kice. Tada je nastupila uz Aljaža Farasina i osvojila baš svakoga u gledalištu. Kritičarka Gloria Fabijanić–Jelović tada je napisala kako je „mlada, lijepa solistica Urška Arlič Gololičič čipkastim pletenjem dinamičkoga zapjeva, čistim visinama i nježnošću izraza predstavila poznatu, ali ipak posve novu Violettu Valery, koju publika obožava“. Kritičarka Svjetlana Hribar je također slovenskoj sopranistici udijelila komplimente jer je „od prve scene pokazala proživljenost uloge u svim segmentima“ i jer „vlada pozornicom“.

Evo u kakvom su sjećanju Urški Arlič Gololičič ostali ti dani, kakvom pamti riječku publiku i kako se osjeća pred skorašnji riječki nastup:

“Za riječku me opernu kuću vežu tople emocije, a najviše mi se u srce utisnula riječka publika. Stekla sam dojam da iznimno cijene operu i da prije svega dolaze u kazalište doživjeti priču i emociju, dolaze po duhovnu hranu u glazbeni hram. Osjećam duboko poštovanje prema vašem kazalištu i publici, a posebno sada, dok smo još uvijek u vrtlogu pandemije koja nas je toliko povrijedila, ali se ne damo. Osjećam se kao u snu što ću ponovno stupiti pred riječku publiku i sjećanja obogatiti novim uspomenama.”

Foto & Video galerija