USKORO IŠČEKIVANA PREMIJERA PREDSTAVE “DECAMERON / DEKAMERON”: POGLEDAJTE FOTOGRAFIJE S PROBE

2. prosinca 2020.

Jedno od najznačajnijih djela svjetske književnosti konačno ćemo uprizoriti i na pozornici “Zajca”. Premijera Boccacciovog “Decamerona” / “Dekamerona” Talijanske drame u suradnji s Hrvatskom dramom očekuje vas u utorak 8. prosinca s početkom u 19 sati. Predstavu režira nagrađivani Argentinac, ujedno i autor adaptacije, Luciano Delprato koji je riječkoj publici već poznat po svima omiljenoj predstavi “Kralj Edip”. Ulogu Boccaccia tumači Aleksandar Cvjetković, a uz njega su Bruno Nacinovich, Denis Brižić, Elena Brumini, Serena Ferraiuolo, Ivna Bruck, Mirko Soldano, Anton Plešić, Giulio Settimo, Andrea Tich, Stefano Surian, Jasmin Mekić, Edi Ćelić, Nikola NedićMario Jovev i Giuseppe Nicodemo.

Redatelj Luciano Delprato adaptirao je izvornik kako bi na ironičan način progovorio o vremenu u kojem živimo. Umjesto Firenze, to je Rijeka; umjesto kuge – COVID-19; umjesto bijega u seosku vilu – bijeg u kazalište; umjesto stotinu – deset priča.

Nakon „Dekamerona” 8. prosinca pred našom premijernom publikom, dodijelit ćemo i nagrade publike za najbolju predstavu Talijanske drame, za najbolju predstavu Hrvatske drame, kao i za najbolju predstavu riječkog Kazališta u cjelini, potom i za najbolje ostvarene ženske i muške uloge u ansamblima Hrvatske drame i Talijanske drame te za najbolju ulogu u mjuziklu.

Ne propustite “Decameron” / “Decameron” u našem Kazalištu, a dok iščekujete premijeru, pogledajte fotografije s probe.

Foto & Video galerija
Medijski pokrovitelj Talijanske drame