UZ POVRATAK “ROMEA I JULIJE” SLAVIMO LJUBAV U KAZALIŠTU

28. ožujka 2019.

Operna uspješnica u koju se publika fatalno zaljubila; “Romeo i Julija” Charlesa Gounoda, na scenu HNK Ivana pl. Zajca, vraća se 13. travnja u 18 sati. Najljepša ljubavna priča svih vremena, u režiji Marina Blaževića, uprizorena je u koprodukciji s Teatro Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni te je u siječnju, uz riječku, zadivila i ravensku publiku. Mladi tragičan par, čija je ljubav inspirirala brojne umjetnike kroz povijest, utjelovljuju riječki solisti Anamarija Knego i Aljaž Farasin čija je scenska kemija već isprobana formula za uspjeh.

Za sve zaljubljene imamo i posebnu ponudu kojom slavimo ljubav u kazalištu: za svaku kupljenu ulaznicu drugu darujemo. Zato, bolju polovicu pod ruku, jer opera je novi afrodizijak!

Ne propustite priču o ljubavi bez granica, duboku emociju i prekrasnu glazbu, pod dirigentskom palicom maestra Paola Bressana, u opernoj predstavi koju je kritika okitila najljepšim riječima čije vam odlomke donosimo:

“Radi se o predstavi logične, čiste i jasne koncepcije, muzički ozbiljno pripremljene i dorađene, s distribucijom solističkih uloga koja dopušta protagonistima da u najboljem svjetlu pokažu svoje sposobnosti (…) Uprizorenje Gounodova „Romea i Julije“ svjedoči rastućoj dobroj formi riječkog HNK-a, pa je i ova nova uspješna izvedba ujedno uspjeh cijelog opernog ansambla. “ Bosiljka Perić Kempf

“Odlični protagonisti i tumači manjih uloga, muzikalan i dotjeran zbor s velikim i važnim udjelom, odličan orkestar i atraktivno režijsko i scenografsko uprizorenje (…)” Davor Schopf, Vijenac