VEDRINA I ZAJEDNIŠTVO U PREDSTAVI “DECAMERON.HR”

7. rujna 2022.

„Zaista, kada ovako lijepo započne sezona, nadamo se jednakim uzletima koji su tematski duboko u životu, ali nas ipak odvoje od realnosti i donesu vedrine. Samo tako naprijed! Puno vedrine i puno ovih divnih ljudi. Interakcija s mobitelima je izvrsna zamisao – zabava, igra, kao što je i sama kazališna umjetnost igra. Lijepo je što smo svi dobili priliku biti homo ludensi. Komentirala bih i nagrađene: toliko mi je drago zbog mladih glumica i glumaca, osobito u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete”. Predstava je to što ju zaista ne samo Rijeka, nego i čitava Hrvatska i šire treba još vidjeti. Predivno!”, jedan je od nadahnutih dojmova koje je s nama podijelila vedra gledateljica nakon predstave „Decameron.hr” nastale u suradnji naših dramskih ansambala tijekom koje je publika nakon glumačkih duela od ponuđenih deset priča izabirala pet, što na talijanskom, što na hrvatskom, uz titlove.

„Simpatično jako! Gledala sam i prvu verziju predstave, drugačije je, sa zadovoljstvom sam gledala obje”,

„Svaka čast autoru adaptacije i redatelju, uistinu golemi posao i ogromna kreativnost, i tada usred pandemije i sada kada su nas dočekali s još više humora. Uključili su i publiku s glasovanjem mobitelima, što mi je sjajno. Zaželjeli su dobrodošlicu preživjelima, odlično. Stvarno smo se nasmijali”,

„Ugodno sam iznenađena. Puno je teže napraviti komediju, nego dramu, pa je u tom smislu svakako zadovoljila predstava. Osuvremenjena je i zanimljiva. Što se tiče glasanja koristeći mobitele, bilo mi je ok. Inače se uvijek bojim i grozim interaktivnosti, a ovo je funkcioniralo odlično, na dovoljnoj distanci (smijeh)”,

„Meni je bilo super! Bravo svima”.

Nakon predstave snažni pljesak nije utihnuo, dodijeljene su i nagrade publike za sezonu 2021./2022., voditeljica programa bila je prvakinja Hrvatske drame Jelena Lopatić.

Ako niste večeras, predstavu svakako pogledajte u subotu 10. rujna. Neka i vas u novu kazališnu sezonu uvede vedri “Decameron.hr”!

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj