ANAMARIJA KNEGO I ALJAŽ FARASIN KAO CIO-CIO SAN I PINKERTON

8. rujna 2021.

Prva kazališna izvedba nakon ljetne stanke jedna je od najpopularnijih opera, Puccinijeva “Madama Butterfly” u režiji Dražena Siriščevića i pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela zakazana za petak 10. rujna u 20 sati. Lirska je to tragedija o sudbini Japanke Cio-Cio San koju će utjeloviti pjevačica slavujskoga glasa Anamarija Knego. Američkoga pomorskog časnika, lakoumnog Benjamina Franklina Pinkertona pjevat će omiljeni tenor Aljaž Farasin.

Priča o mladoj Leptirici i njezinoj odanoj ljubavi prema američkom časniku, na čiji povratak strpljivo čeka pune tri godine, da bi dočekala nepodnošljivu izdaju – susret s Pinkertonovom novom suprugom Kate. Duboko dirljiva priča, prožeta japanskom tradicijom i snažnim osjećajem za čast nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Sam Giacomo Puccini nazvao ju je svom najuspjelijom operom.

Glazba s orijentalnim motivima, tragična lirika, izvrsni solisti, Zbor i Orkestar, kostimi Jurja Zigmana i scenografija Slavena Raosa donose dašak Japana na riječku pozornicu. Osim u petak, predstava je na programu 25. rujna te 12., 14. i 16. listopada. Na kalendaru pogledajte koje od izvedbi su s COVID-potvrdama, a koje bez.

Foto & Video galerija
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico