ANAMARIJA KNEGO NA KONCERTIMA “NESSUN DORMA” I KAO KLEOPATRA U OPERI “JULIJE CEZAR U EGIPTU – IZNOVA”

21. srpnja 2020.

Sopranistica „prelijepoga glasa, tečnoga zapjeva, snažne emotivne topline, blistavih koloratura, nježna, kristalno čistih melodijskih linija, suptilno izrađenih dinamičkih zapjeva, glumački ležerna“, prvakinja našeg Kazališta Anamarija Knego pjevat će na koncertima „Nessun dorma 1″ i „Nessun dorma 2″ 23. i 25. srpnja na Trgu Riječke rezolucije, a 31. srpnja gledat ćemo je i slušati kao Kleopatru u premijernoj izvedbi nove verzije opere Georga Friedricha Händela „Julije Cezar u Egiptu – iznova” u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića!

U ovoj sezoni pamte se njezine interpretacije naslovne uloge Puccinijeve opere „Madama Butterfly” u režiji Dražena Siriščevića te Micaële u Bizetovoj „Carmen” u režiji i dramaturgiji Marina Blaževića.

Na koncertima „Nessun dorma” pjevat će ulomak iz 1. čina opere „La traviata” Giuseppea Verdija, „Brindisi…”, „Un di felice…”, a osim kao Violettu Valery čut ćemo je i Mimì odnosno njenu nezaboravnu ariju „Si, mi chiamano Mimì…” i duet s Rodolfom „O soave fanciulla” iz 1. čina Puccinijeve opere „La bohème”. Na prvom koncertu izvest će još i ariju Liu „Tu che di gel sei cinta” iz 3. čina opere „Turandot” Giacoma Puccinija.

Za ulogu Kleopatre u operi „Julije Cezar u Egiptu”, čija je premijera bila 7. svibnja 2016. godine, Anamariju Knego publika je nagradila za najbolje ostvarenu žensku ulogu u opernom programu u sezoni 2015./2016. Priliku za doživjeti Kleopatru – iznova imate posljednjeg dana srpnja!

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra