BOGAT PROGRAM TALIJANSKE DRAME U RIJECI I NA TURNEJAMA TE ZASLUŽENE NAGRADE U PROTEKLOJ SEZONI! JEDVA ČEKAMO SEZONU 22./23.!

11. kolovoza 2022.

Protekle sezone Talijanska drama ponudila je bogat program, ne samo u Rijeci, nego i na turnejama u Hrvatskoj i inozemstvu, posebno naravno u Sloveniji i Italiji. Od početka godine, usprkos pandemiji, ostvarili smo 18 gostovanja u Hrvatskoj (najviše u Istri, ali i Dalmaciji, Zagrebu i Karlovcu) i 12 u inozemstvu (osim Italije i Slovenije gostovali smo u Mostaru i po prvi puta u Sarajevu, gdje smo i osvojili nagradu publike na Festivalu dječje umjetnosti FEDU s predstavom „Adriatiko”.) Osim “Adriatica”, gostovale su i sljedeće produkcije Talijanske drame: „Il bonsai ha i rami corti ”/„Bonsai ima kratke grančice”, „Variazioni enigmatiche ”/ „Enigmatske varijacije”, „Alfa Romeo Jankovits”, „LockClown” i „Eclissi”/„Pomrčina”.

Pored nagrade na Festivalu u Sarajevu, Mirko Soldano osvojio je i nagradu za najbolju mušku ulogu na Međunarodnom festivalu komornog teatra „Zlatni lav” u Umagu, u predstavi „Variazioni enigmatiche ”/ „Enigmatske varijacije”, u režiji Neve Rošić. Predstava „Adriatico osvojila je čak tri nagrade na Međunarodnom festivalu za djecu „DA DA Dù” u Trstu:

  • Nagradu za najbolju režiju Siniši Novkoviću: „Za sposobnost pronalaženja briljantnog slaganja između različitih medija, videa i glume, za pretvaranje kazališne predstave u “kazališni crtić” u kojem se snimke i glumci igraju u vrtlogu gegova i promjena žanrova.”
  • Nagradu za najbolji dramski tekst i dramaturgiju opet Siniši Novkoviću: „Za važnu i moćnu poruku. Za upotrebu novog jezika koji se uspijeva obratiti izravno djeci, ali i odraslima, baveći se teškom temom bez upadanja u banalnost”.
  • Nagrada za najbolju glumicu/glumca našoj Sereni Ferraiuolo: „Zbog velike sposobnosti transformacije, brze promjene iz jednog lika u drugi, iznenađujuće mimičke upotrebe lica i preciznog poznavanja komičnog stila.”

Jedva čekamo novu sezonu Talijanske drame, a posebno velike ansambl-predstave „Enrico IV”/„Henrik IV.” Luigija Pirandella u režiji Marca Lorenzija i „Orlando Furioso”/„Bijesni Orlando” Ludovica Ariosta u režiji Jazmína Sequeiraa.

Foto & Video galerija
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj