Riječke ljetne noći_vizual

Bogati tjedan na Riječkim ljetnim noćima

9. srpnja 2024.

Nakon što ste proteklog tjedna imali prilike uživati nizu koncertnih i dramskih užitaka, ovotjedna umjetnička lepeza na Riječkim ljetnim noćima nudi za svakoga ponešto. Dvije drame, jedan balet i jedan udaraljkaški koncert čekaju Vas u HNK-u Ivana pl. Zajca i Art-kvartu „Benčić“.

 

Tjaša Črnigoj & Kolektiv Igralke: „Cure“ (8.7. u 21.30 u Art-kvartu „Benčić“)

Nagrađivana predstava „Cure“, uspješnica Kolektiva Igralke, u režiji Tjaše Črnigoj i koprodukciji HNK-a Ivana pl. Zajca, Kolektiva Igralke i Zavoda Vidne, bavi se temama odrastanja, prvih seksualnih iskustava i spolnog odgoja nekoliko generacija žena. Kroz intimno iskopavanje obiteljskih povijesti, autorice i izvođačice susreću i sram i užitak i šutnju, svejednako nudeći poziv na razgovor o stvarima o kojima inače ne govorimo.

Hvaljena od strane, i kritike, i publike, „Cure“ su idealna predstava za nasmijati se, ali i otpočeti kompleksne i neugodne teme.

 

Lada Kaštelan: „Čekajući Oresta“ (10.7. u 21.30 u Art-kvartu „Benčić“)

Nakon što je kazališnu publiku diljem Hrvatske oduševljavala mnogobrojnim dramskim djelima kao što su „Projekcije“ i „Posljednja karika“, Lada Kaštelan u Rijeku stiže s novim djelom u produkciji HNK u Varaždinu. Inspirirana motivima Sofoklove „Elektre“, u Art-kvartu „Benčić“ se zahvaljujući K-HNK programu izvodi drama „Čekajući Oresta“ u režiji Livije Pandur. Nepomirljivi sukob između Klitemnestre i Elektre, majke i kćeri, na ljetnu scenu „Zajca“ donose dramska prvakinja HNK-a u Zagrebu Nina Violić te glumica HNK-a u Varaždinu Dea Presečki.

 

Maša Kolar & Jeroen Verbruggen: „Sad i nikad više“ (11.7. u 20.30 u HNK-u Ivana pl. Zajca)

Riječki Balet za kraj svoje sezone pripremio je hvaljeni baletni diptih „Sad i nikad više“. Inspirirana jednočinkom Miroslava Krleže „Adam i Eva“, istoimena koreografija Maše Kolar prvo će vas provesti ljubavnom ekstazom noćnoga kluba koje oživljava začudna glazba Višeslava Laboša i kostimi dizajnera Jurja Zigmana. Drugi dio i koreografija Jeroena Verbruggena „Za nikad“ je transcedentalno emocionalno putovanje četirima godišnjim dobima, ostvarujući se kao razglednica vremena koje nikada ne prestaje prolaziti.

 

Udaraljkaški koncert „Uživajte u ritmu“ (13.7. u 21.30 u Art-kvartu „Benčić“)

Nakon što smo prije dvije godine održali prvi udaraljkaški koncert u povijesti Rijeke, HNK Ivana pl. Zajca je na oduševljenje publike nastavilo graditi novu glazbenu tradiciju. Koncertom „Uživajte u ritmu“, udaraljkaši se vraćaju treću godinu zaredom, ovoga puta u sklopu Riječkih ljetnih noći u Art-kvartu „Benčić“.

Ansambl „Drumming Zajc” i odabrani gosti donose vam nova glazbena iznenađenja, puna očuđujućih efekata i udaraljkaških majstorija koja će vam u najboljem svijetlu predstaviti suvremeni svijet udaraljki i udaraljkaške glazbe.

 
Generalni pokrovitelj Baleta
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz