“CAVALLERIA RUSTICANA” I “GIANNI SCHICCHI” – „ODLIČAN SPOJ PREKRASNIH OPERA I IZVRSNIH IZVOĐAČA“

18. studenoga 2022.

Naša operna publika večeras je uživala u kombinaciji dviju popularnih opernih jednočinki, Mascagnijeve „Cavallerije rusticane“ u režiji Dražena Siriščevića i Puccinijevog „Giannija Schicchija“ redatelja Fabrizia Melana. Opernom večeri, prožetom talijanskim duhom, ravnao je šef dirigent Riječkoga simfonijskog orkestra, maestro Valentin Egel.

Da je publika zaista uživala, zaključili smo po neprekidnom pljesku, učestalim povicima „bravo“ te, naravno, dojmovima koje s nama podijele naše posjetiteljice i posjetitelji:
„Odličan spoj dviju prekrasnih i različitih opera, a izvođači su izvrsni. Teško je reći koja mi je opera bolja. I baš u ovom redoslijedu su super, da veseli odemo kući.“
„Jako nam se svidjelo, moćni su glasovi, režije su jako lijepe. Obje su opere odlične.“
„Santuzza je odlična, stvarno odlična, s impresivnim glasom. Kad ona i zbor pjevaju, to je tako moćno, da se naježiš!“
„Kako ja našeg dirigenta volim, mislim da imamo najboljeg!“
„Svaka opera mi se svidjela na svoj način, odlične su i jedna i druga!“
„Meni se od izvođača najviše svidjela Maida Hundeling kao Santuzza u “Cavalleriji”, a u “Gianniju Schicchiju” Anamarija Knego kao Lauretta.“
„Obje opere su izvrsno izvedene! Ali Giorgia Suriana bih posebno izdvojila.“
„Meni se Bože Jurić Pešić svidio. Drago mi je da je kod nas u ansamblu!“


Ako ste propustili večerašnje izvedbe, pozivamo vas da ove operne jednočinke pogledate i poslušate u subotu 19. studenoga s početkom u 18 sati kao dio programa Noći kazališta u „Zajcu“ – dvije opere po cijeni jedne! Iznenadit ćete se i cijenom ulaznice zbog ove popularne manifestacije.

Foto & Video galerija
 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj