Djevojka sa Zapada_vizual 2

Dramska i operna premijera te najpopularnije reprize – ulaznice za predstave u veljači u prodaji!

3. siječnja 2024.

Zakoračili smo tek u siječanj, a već je krenula prodaja ulaznica za programe u veljači. Pregled naslova, kao i uvijek, donosimo u nastavku.

Hrvatska drama za vas priprema premijeru okrutne Shakespeareove tragedije u režiji Eduarda Milera – „Macbeth“, premijerna izvedba na programu je 16., a prva repriza 17. veljače. Nakon iznimnog uspjeha istoimenih opere i baleta koje ste gledali na našoj sceni, nemojte propustiti nagrađivane Ozrena Grabarića i Oliveru Baljak kao Macbetha i Lady Macbeth u ovoj „ukletoj“ tragediji o korumpiranoj moći neutažive, slijepe ambicije.

Operno remek-djelo simfonijskih razmjera, „Djevojka sa Zapada“ Giacoma Puccinija pod dirigentskom palicom maestra Valentina Egela i u režiji Giorgia Suriana, premijerno je na programu 28. veljače. U godini obilježavanja 100. obljetnice smrti velikog talijanskoga skladatelja nismo posegnuli za naslovima koji će se po konvenciji izvoditi u gotovo svim opernim kućama, nego smo tražili poseban adut.

U veljači ponovno imate prigodu pogledati i poslušati Straussovu „Elektru“ pod ravnanjem maestra Myrona Michailidisa i u režiji Marina Blaževića. Izvedba je na rasporedu 9. veljače.

Ljubiteljice i ljubitelji drame imat će na raspolaganju pravo izobilje naslova. Predstave „Decameron.hr“ Giovannija Boccaccia i „Kralj Edip“ Sofokla, obje u adaptaciji i režiji Luciana Delprata, ponovno su na programu, prva 1., a druga četiri dana kasnije, 5. veljače. Pirandellov „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ u režiji Marca Lorenzija pogledajte 7. ili 8. veljače, a „Enigmatske varijacije“ Éric-Emmanuela Schmitta redateljice Neve Rošić 20., 21., 22., 23. ili 24. veljače.

 

   

Partner mediatico / Medijski pokrovitelj