DVIJE OPERE O ROMEU I JULIJI: NE PROPUSTITE OPERNI VIKEND U „ZAJCU“

1. travnja 2022.

Travanj u “Zajcu” u znaku je Shakespearea. Najslavniji ljubavni par iz opusa velikog Barda, bezvremenski Romeo i Julija ponovno su na našoj sceni i to čak dva dana za redom, 8. i 9. travnja! Sljedeći vikend rezervirajte za opere inspirirane jednom od najpoznatijih ljubavnih priča svih vremena! Opera “Romeo i Julija” u riječkoj produkciji, francuskoga skladatelja Charlesa Gounoda očekuje vas u petak, a u subotu na našem je programu gostujuća predstava Opere i baleta Slovenskoga narodnog gledališča Ljubljana, Bellinijeva opera „I Capuleti e i Montecchi”.

Shakespeareova tragedija o ljubavi koja se žarkim plamenom rasplamsala u mračnoj izmaglici klanovske svađe oduvijek je bila neiscrpna inspiracija. Glazbeno čitanje Charlesa Gounoda poznatu priču prikazuje na drugačiji način, još dublje i sentimentaljnije. Operom u režiji Marina Blaževića ravnat će mladi dirigent Stjepan Vuger, a u naslovnim ulogama gledat ćete i slušati sopranisticu Anamariju Knego i tenora Aljaža Farasina.

Vincenzo Bellini također je rekreirao slavnu priču o zaljubljenicima koji su svoju ljubav platili životom i ispričao je jasnim, snažnim i elegantnim melodijama. „I Capuleti e i Montecchi” ne donose čitavu priču, već posljednje trenutke života slavnoga para, njihov zadnji dan. Dirigent ljubljanske predstave je jedan od najzanimljivijih dirigenata nove generacije na svijetu, maestro Marko Hribernik, a režiju potpisuje Frank Van Laecke koji je posljednjih desetljeća izgradio međunarodnu karijeru. Glavne uloge pjevat će Nuška Drašček kao Romeo, Nina Dominko u ulozi Julije, Peter Martinčič kao Capellio te Aljaž Farasin u ulozi Tebalda i Slavko Savinšek kao Lorenzo.

Poklonite si vikend uz Shakespearea, vikend uz operu, vikend uz ljubav! Dobra je vijest da kupnjom ulaznica za operu „Romeo i Julija“, ostvarujete popust od 50 % na operu „I Capuleti e i Montecchi”!

 
Medijski pokrovitelj / Partner mediatico