Premijera

Idealan spoj emocije i energije: balet „Sad i nikad više“ digao na noge prepuno Kazalište!

21. listopada 2023.

„Ostavlja bez riječi“, kazao nam je u prolazu jedan od ravnatelja „Zajca“, Giulio Settimo. I nije bio jedini jer je otvaranje baletne sezone ispunilo Kazalište i pokazalo što, uistinu, znači kazati „Sad i nikad više“!

Baletni diptih „Sad i nikad više“ otpočeo je koreografijom Maše Kolar „Adam i Eva“. Inspiriran Krležinom jednočinkom, balet je publiku uvukao u ekstatični, alternativni život klupske scene gdje je svaki plesač živio svoju priču zahvaljujući i bogatim, dominantnim kostimima dizajnera Jurja Zigmana. Clubbing vrevu ispresijecala je ljubavna priča Adama i Eve, Michelea Pastorinija i Anne Zardi.

„Baš sam pod dojmom. Osupnuta sam jer je sve bilo toliko moderno, duboko, suvremeno! Teško mi je izdvojiti nešto jer je muzika bila izuzetno složena, plesači su bili fantastični, koliko su samo energije donijeli!“, kazala nam je Jelena Vukoša.

Drugi dio baletne premijere i djelo Jeroena Verbruggena „Za nikad“ povelo nas je na slojevito emocionalno putovanje četirima godišnjim dobima koje je proživio cijelokupni ansambl riječkog Baleta. „Drugi dio je nabijen emocijama, od romantike do drugih emocija, nježniji je dio. Savršen je spoj nečeg kaotičnog i nježnog, jako dobro“, kazale su Nina Sušlić i Lea Perović.

Gledajući cjelinu, bilo je i onih koji su, radije riječima, emocijama podcrtali važnost doživljenog:

„Bilo je fantastično! Došla sam i do suza, i ushićenja, i divljanja. Jednostavno fantastično; od koreografije i scenografije, sve do glazbe i efekata. Stvarno se puno toga može iščitati“, istaknula je Ira Kralj.

Ipak, nemojte da vas naziv baleta zavara! Reprize su na rasporedu već u ponedjeljak (23.10.) i utorak (24.10.) s početkom u 19,30, a nastavljaju se i kroz cijeli studeni.

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Baleta