KREĆE PRODAJA ULAZNICA ZA “ORAŠARA” I NOVOGODIŠNJI KONCERT!

10. studenoga 2021.

Uskoro stiže svima nama omiljeno adventsko i novogodišnje vrijeme koje je teško zamisliti bez baleta “Orašar” i tradicionalnih Novogodišnjih koncerata. Prodaja ulaznica za ove nezaobilazne blagdanske programe upravo kreće!

Baletni obiteljski klasik na bajkovitu glazbu Petra Iljiča Čajkovskoga “Orašar” u koreografiji Maura de Candije na programu je 8., 9., 10., 11. i 13. prosinca. “Orašar” u produkciji riječkoga Baleta pružit će vam posebnu čarobnu večer nalik diznijevskoj bajci. Simbol Božića koji vole i mali i veliki uvest će vas u priču između stvarnosti i sna u kojem je sveprisutna mašta i čarolija.

Svijet bajki donosi i bogati program novogodišnjih koncerata u izvedbi Riječkoga simfonijskog orkestra pod ravnanjem maestra Valentina Egela 27., 28., 29. i 30. prosinca naslovljenih “1001 noć”. Očekuju vas ulomci iz „Šeherezade“ Nikolaja Rimskog-Korsakova, „Aladdina“ Carla Nielsena, „Polovjecki plesovi“ iz II. čina opere „Knez Igor“Aleksandra Borodina, Adagio iz baleta „Spartak“ Arama Hačaturjana, valceri, polke, marševi Johanna Strauss II. i brojna druga iznenađenja.

Novogodišnji koncert za najmlađe održet će se 31. prosinca u 12 sati. Naša mlada publika i njihovi roditelji uživat će u bezvremenskoj glazbi Rimskog-Korsakova, Nielsena, Straussa i drugih skladatelja.

Za adventske i novogodišnje kazališne programe uvijek se traži ulaznica više, zato svoju ulaznicu za blagdansku čaroliju osigurajte na vrijeme!

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra