“LA BOHÈME” VRAĆA SE S INTERNACIONALNOM SOLISTIČKOM PODJELOM

14. studenoga 2019.

Završni, treći dio Puccini trilogije, obnovljena opera „La bohème“  na pozornicu HNK Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa, stiže u subotu, 16. studenoga 2019. u 18 sati.
Nakon premijernih „Madame Butterfly“ i „Tosce“, predstava obnovljena u koprodukciji s  Jyväskylä operom, vraća se s internacionalnom solističkom podjelom. U ulozi krhke krojačice Mimi nastupit će Marjukka Tepponen. Finska sopranistica riječkoj se publici predstavila kao Donna Anna u Mozartovom “Don Giovanniju” te kao Margareta prigodom koncertne izvedbe Gounodovog „Fausta“. Nakon svog spektakularnog debija 2009. godine u „Traviati” u Jyväskylä operi, angažirana je u Finskoj nacionalnoj operi u Helsinkiju gdje nastavlja redovito nastupati u važnim ulogama pa tako i kao Mimì u “La bohème”, s kojom je gostovala i u Operi u Grazu.

Ulogu pjesnika Rodolfa pjevat će Angelo Fiore, talijanski trenor, čest gost Puccini festivala u Torre del Lagu, koji je nedavno debitirao i u Teatru alla Scala, po prvi put predstaviti će se i riječkoj publici. Internacionalnu postavu čine i Kevin Greenlaw kao Marcello te gošća na izvedbi u ponedjeljak 18. studenoga, Kasia Ranta u ulozi Musette.

Potresna ljubavna priča kojom je Puccini osvojio svjetske pozornice, u jesen 2017., u režiji glasovitog Fabrizia Melana, osvojila je i riječku publiku. Bezvremenska glazba, nezaboravne arije, priča o životnim radostima i patnjama pariških boema čine ovu operu jednom od najslavnijih svih vremena, koja uvijek iznova osvaja publiku.