Nika Grbelja, mala gledateljica i Andreja Adžić-Kapitanović s napolitankama

Lov na vile i baletane: Scenska čarolija za djecu – “Zajc” u Toweru

30. rujna 2023.

U subotnje su prijepodne osmijehe na dječja lica izmamili kazališni prizori u trgovačkome centru. Dvije vile iz “Regoča”, Andreja Brozović Adžić-Kapitanović i Nika Grbelja, očarale su okupljene mališane i njihove roditelje. Bajkoviti kostimi, pjesma, ples i igra vila bile su uvod u baletni class koji je vodio baletni majstor Daniele Romeo. Desetak plesača ansambla Baleta HNK-a Ivana pl. Zajca su nakon vježbi uz šipku pred okupljenima održali i otvorenu probu za novu baletnu predstavu koja se priprema za 21. listopad, “Sad I nikad više”, belgijskoga koreografa Jeroena Verbruggena.

Duhoviti voditelj, glumac Talijanske drame, Giuseppe Nicodemo, u ulozi čistača koji je došao uloviti vile i baletane pobjegle iz Kazališta, nasmijavao je veliku i malu publiku. Podijelio je i nagrade u vidu ulaznica za kazališne predstave onima koji su točno odgovorili na pitanja koje je postavljao.

HNK “Zajc” u novoj sezoni koja je otpočela u rujnu, priprema i programe za djecu, između ostalog dramske predstave “Regoč” i “Božićna priča”, baletnu predstavu “Pinocchio” i nekoliko edukacijskih programa za djecu i mlade.

Koliko je mala publika bila iskreno oduševljena posjetom kazališnih vila i baletana Tower centru svjedoči i jedna mala gledateljica koja je po završetku programa vilama kupila i poklonila napolitanke.

Foto & Video galerija
Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj
Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je lavoce-300x116.jpg