NASTAVLJAJU SE NAŠA VELIKA MEĐUNARODNA GOSTOVANJA: “OTELLO” I “PLAMTEĆA VODA” OVOGA TJEDNA U GRČKOJ!

18. listopada 2022.

Još se nisu slegli dojmovi od povijesnog gostovanja našeg Kazališta na prestižnom i cijenjenom Savonlinna Opera Festivalu, a naši umjetnici i prateća ekipa kazalištaraca već „osvajaju“ Kretu i njezin glavni grad Heraklion! Riječki će operni i baletni ansambli u Kulturnom i konferencijskom centru od 19. do 22. listopada izvesti po dvije izvedbe opere „Otello“ i suvremene baletno-plesne predstave “Plamteća voda”.

Višestruko nagrađivana operna predstava „Otello“ Giuseppea Verdija u režiji Marina Blaževića i koreografiji Selme Banich te pod ravnanjem grčkoga dirigenta Myrona Michailidisa na pozornici u Heraklionu će biti izvedena 19. i 21. listopada. U glavnim ulogama nastupit će Dimitris Paksoglou, Anamarija Knego, Daniil Alekseenko, Michaela Soltesz, Bože Jurić Pešić i drugi.

Nakon Bonna, Maribora, Zagreba, Šibenika i Pule, baletno-plesna hit-predstava “Plamteća voda” glasovitog koreografa Andonisa Foniadakisa rođenog upravo na Kreti, u izvedbi riječkog baletnog ansambla rasplamsat će se na pozornici u Heraklionu 20. i 22. listopada. Rođen i odrastao u Ierapetri na Kreti, uz more, Andonis Foniadakis transformira ideju vode u pokret tijela. Njegova koreografija usmjerena je na kontrastnu prirodu vode, opasnost s jedne strane i apsolutni mir s druge, ne zaboravljajući pri tome i emocionalne utjecaje vode na ljudsku dušu. Članice i članovi našega Baleta s karakterom, u iznimno zahtjevnoj koreografiji, kao i uvijek plešu do posljednjeg daha, ovaj put na Kreti!

 

Generalni pokrovitelj Baleta
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj