NOVA SEZONA I U RIJEČKOM KAZALIŠTU MLADIH „KAMOV”!

14. rujna 2020.

Riječko kazalište mladih „Kamov”, učilište HNK Ivana pl. Zajca, u novoj kazališnoj sezoni upisuje četvrtu generaciju polaznika! I ove sezone organizirana su dva studija: dramski studio za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te baletno-plesni studio za djecu i mlade od 14 do 25 godina. Novost je što će ove godine biti organizirana i jedna dramska grupa na talijanskom jeziku za djecu od 8 do 12 godina.

Audicija za dramski studio održat će se 21. rujna 2020. u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca dok će se audicija za srednjoškolski uzrast održati u 19 sati.

DRAMSKI STUDIO u protekle je tri sezone ostvario nekoliko produkcija poput predstave „Mali princ” u režiji Renate Carole Gatice, predstave koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 4 tisuće djece i odraslih. Sezonu 2017./2018. mali su glumci i glumice završili predstavom „Čarobnjak iz Oza” u režiji maestra Igora Vlajnića, dok su se za kraj sezone 2018./2019. predstavili predstavom „Ba(j)ke nisu krive” u režiji Zrinke Kušević i Renate Carole Gatice. Iako je prošlu sezonu prekinula pandemija, polaznici dramskog i baletno-plesnog studija imali su prilike sudjelovati i u velikim kazališnim produkcijama, predstavama „Evita” i „Vježbanje života – drugi put”.
Dramski studio, u sklopu cjelogodišnjeg programa, djeci i mladima omogućava upoznavanje s brojnim kazališnim temama i kazališnom tradicijom naših prostora, a poseban se značaj pridaje poticanju i razvoju kreativnosti i spontanosti kod djece i mladih. Planirane su suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima ćemo kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu. Voditeljica dramskog studija je dramska pedagoginja Nikolina Hrga, a dodatne radionice iz područja glume i plesa vodit će glumice i glumci, članovi i članice ansambala Hrvatske i Talijanske drame!

BALETNO-PLESNI STUDIO upoznat će polaznike s čarolijom baletnog jezika te razvijati kreativnost kroz improvizacijske plesne tehnike. Voditelji baletnog studija su baletni pedagozi Irina Köteles i Andrei Köteles, a dodatne radionice će tijekom godine, iz područja suvremenog plesa, voditi baletni umjetnici i umjetnice, članice i članovi ansambla Baleta riječkog Kazališta. Stručno vođeni kroz sadržaj studija koji je usklađen s uzrastom polaznika, njihovim dobnim psihofizičkim mogućnostima i tematskim aspiracijama, učenici će ovim programom dobiti adekvatnu pripremu koja je potrebna za upis na akademije u području plesne umjetnosti.

Za polaznike će i ove sezone, ovisno o epidemiološkoj situaciji, biti organizirani odlasci na predstave, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/plesači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca. Riječko kazalište mladih „Kamov” ove sezone neće biti samo učilište glume i plesa već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će promišljati i voljeti kazalište.

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis u novu sezonu primamo putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61. Pratite službenu web stranicu Kazališta te Facebook stranicu RKM Kamov!

U nadi da nas neizvjesna pandemijska situacija neće prekinuti u radu i preseliti u virtualno okruženje, veselimo se novim „kamovcima” i još jednoj, uzbudljivoj edukacijskoj sezoni u Kazalištu!