Premijera BA(J)KE NISU KRIVE
Maja Katić

Redateljice:
Glazba:
Dunja Fajdić / Ivan Biondić
Koreografkinja:
Dramske pedagoginje:
Voditelj programa Riječko kazalište mladih Kamov:
Asistent režije:
Kostimografija:
Studentice preddiplomskog i diplomskog studija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kolegiji \
Scenografija:
Studenti/ce preddiplomskog i diplomskog studija Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, kolegij „Scenografija“: Ivan Botički kao voditelj projekta, Ivana Barić, Omar Lovrić/ Mentor: Stefano Katunar
Ilustracije:
Đorđe Dokmanović
Naratori:
Uloge:
Inspicijentica:

Premijere: 23. i 24.5.2019.

Dok čitaju, djeca razvijaju maštu i samostalno kreiraju vizualne i druge okolnosti neke priče, dok čitaju, misao slobodno leti i oblikuje likove, predmete, predjele i njihove boje i oblike, zvukove i mirise, te njihovo značenje za čitatelja samog. Čitanje smatramo važnom navikom u odgoju djece, ali i bitnim temeljem daljnjeg obrazovanja i uspjeha u samoostvarenju svake osobe. Pogotovo prepoznajemo potrebu razgovora o čitanju i pročitanim pričama u današnje vrijeme kad je djeci lakše „pobjeći pred ekran“ televizije ili kompjutera u pasivnu poziciju promatrača ili konzumenta različitih sadržaja.

„Ba(j)ke nisu krive“ predstava je nastala nakon pedagoškog rada s polaznicima Programa Riječko kazalište mladih „Kamov”, a govori o svađi unuka i bake. Unuk je nezadovoljan jer svaku večer mora slušati bajke, a radije bi igrao igrice i zato odluči izvesti baku pred sud. U ovoj duhovitoj priči punoj razigranih songova, likovi iz poznatih bajki pojavljuju se na sudu kao svjedoci i u svom izlaganju brane svoj lik i važnost čitanja i pričanja bajki kako bi svom snagom opravdali vrijednost bajki i poruka koje one nose.


TRAJANJE PREDSTAVE:

Predstava traje oko sat vremena, izvodi se bez pauze.


Sponzor predstave

Foto & Video galerija
Foto & Video galerija