O VIOLETTI, “TRAVIATI” S MICHELEOM PASTORINIJEM

8. veljače 2021.

Za operu „La Traviata” Michele Pastorini supotpisuje koreografiju i režiju s Milom Čuljak, a s Anamarijom Knego proveo je sate i sate rada na njihovoj Violetti Valéry, dok je Mila Čuljak radila s Aljažem Farasinom na liku Alfreda Germonta. Anamarija Knego kazala nam je kako je beskrajno uživala u radu na ovoj ulozi, koliko u dvorani i na pozornici toliko i virtualno, te spomenula i pokazala simpatičnu činjenicu – doista fascinantno detaljna razrada lika i pokreta u nizu videa, glasovnih poruka i poruka na njezinom mobitelu što ih joj šalje Michele Pastorini. On je s publikom želio podijeliti svoj kratki osvrt na lik Violette i na suradnju, pa pročitajte:

Violetta je svakako vrlo intrigantan lik, puna neriješenih unutarnjih problema, strahova, istovremeno i snažna, izrazito hrabra žena koja odbija predati se sudbini. Takav vulkan emocija za mene je savršeno tlo za rad. Naša Violetta rezultat je snažnog i dubokog „unutarnjeg putovanja”, svaki je pokret posljedica iskrene, prave emocije ili borbe. Težili smo iskrenosti u apstrakciji.
Očito, aktualne zabrane otvorile su nam mogućnost drugačijeg, intimnijeg pristupa, ne samo liku Violette nego i čitavoj operi. Posve drugačiji put i zajednička vizija rezultirala je „La Traviatom” koja se razlikuje od uobičajenih viđenja te opere.
Anamaria i Violetta, „dva su različita lica istoga novčića”; rad s Anamarijom doista je privilegija, ne susreću se često umjetnici spremni i sposobni utjeloviti ulogu u potpunosti, bez ograničenja. Čar je u tome što u nekom trenutku publika doista može pratiti Anamariju koja proživljava Violettin život, te zaroniti u „moć postojanja” ovih dviju izvanrednih dama.
Sretan sam što mi je g Marin Blažević pružio priliku biti dijelom ove produkcije, vjerujem kako se za uspješnu predstavu doista moraju poklopiti pravi ljudi, a mislim da se ovdje upravo to dogodilo.
Uz podršku i istovremeno pružajući podršku, ono što smo Mila i ja proživjeli bila je prava pustolovina, prekrasno putovanje koje se nadam ponoviti.

 

Sponzor opere “La Traviata”