Ljubitelji opere, stiže „Anna Bolena“!

21. rujna 2023.

Na pozornicu „Zajca“ stiže pravi dragulj – opera Gaetana Donizettija „Anna Bolena“. Premijera je zakazana za petak 29. rujna pod dirigentskom palicom maestra Villea Matvejeffa i sa sjajnom sopranisticom Anamarijom Knego u naslovnoj ulozi.

Na praizvedbi u milanskom Teatru Carcano 26. prosinca 1830. godine „Anna Bolena“ je doživjela nevjerojatan uspjeh, čime je talijanskoga skladatelja učinila zvijezdom svoga doba. Međutim, ova opera nije često na repertoaru kazališnih kuća, riječka premijera bit će prvo njezino uprizorenje u Hrvatskoj, zbog čega će riječke izvedbe biti jedinstvena i dragocjena prigoda za sve ljubiteljice i ljubitelje opere.

 

Opera “Anna Bolena” priprema redateljsko iznenađenje!

Zasigurno se pitate tko će se uhvatiti režije ove lirske tragedije u dva čina? Bit će to mezzosopranistica impresivne međunarodne karijere koju jako dobro poznajete po brojnim ulogama u našem kazalištu… Talentirana Riječanka Diana Haller prvi put u Rijeci nastupa u ulozi redateljice opere! A ujedno će pjevati i ulogu Giovanne Seymour 2. listopada.

 

Maestro je miljenik publike Ville Matvejeff!

Uz dirigentsko vodstvo finskoga maestra Villea Matvejeffa očekuje vas kraljevski početak operne sezone. Nekadašnji nositelj riječkoga opernog i koncertnog repertoara, danas je umjetnički direktor jednoga od najvećih europskih opernih festivala – Savonlinna, ponovno stiže u Rijeku na veliku radost svojih obožavateljica i obožavatelja.

 

Blistava Anamarija Knego kao Anna Bolena!

Znate li zašto opera „Anna Bolena“ rijetko dospijeva na kazališni program? Jedan je od glavnih razloga iznimna pjevačka zahtjevnost naslovne uloge. Naime, Donizetti je liku Anne Bolene povjerio najljepše arije, ali ujedno i najzahtjevnije. A tim zahtjevima moglo je udovoljiti vrlo malo pjevačica. Nakon legendarne Giuditte Pasta, a zatim i velike Marie Callas te Anne Netrebko u novije doba ovaj nimalo jednostavan zadatak povjeren je prvakinji riječkoga HNK-a, sopranistici slavujskoga glasa i još jednoj talentiranoj Riječanki, Anamariji Knego.

Druge će protagoniste ove tragične priče utjeloviti Massimo Frigato kao Riccardo Percy, Mariano Buccino kao Enrico Tudor, Michaela Selinger kao Giovanna Seymour (na premijernoj izvedbi), Slavko Sekulić u ulozi Lorda Rocheforta, Franko Klisović kao Smeton, Sergej Kiselev u ulozi Herveyja. Sve napetosti sudbina likova događaju se u Engleskoj 1536. godine, a inspirirani su povijesnim činjenicama iz života engleskoga kralja Henrika VIII., odnosno Enrica VIII. u operi (1491. – 1547.) i njegove druge supruge Anne Boleyn.

 

Ulaznice za operu “Anna Bolena” su u prodaji – Osigurajte najbolje mjesto!

Nemaju svi priliku doživjeti ovaj rijetko izvođeni operni dragulj, stoga se nemojte dvoumiti! Osigurajte svoje mjesto u gledalištu i podarite si nezaboravnu opernu večer uz emotivnu „Annu Bolenu“! Ulaznica još uvijek ima, ali budite brzi, jer za takve se naslove uvijek traži karta više.

Kako i gdje ih kupiti? Odlaskom na blagajnu Kazališta ili jednostavnim klikom na našu online prodaju. Donizettijeva „Anna Bolena“ je remek-djelo koje se ne propušta!

Operna sezone počinje! Mi jedva čekamo, a vi?

 
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj