Noa Gabriel Sulvagi i Tea Rušin

Plesni dragulj „Sad i nikad više“ u četvrtak u „Zajcu“

10. srpnja 2024.

Što može biti bolje od odmora od vrućina u klimatiziranome gledalištu „Zajca“ uz dobru plesnu predstavu? Hvaljeni baletni diptih „Sad i nikad više“ na našem je programu u četvrtak 11. srpnja s početkom u 20.30 sati u sklopu Riječkih ljetnih noći.

Prvi dio plesne večeri su „Adam i Eva“ koreografkinje Maše Kolar prema motivima jednočinke Miroslava Krleže, na začudnu glazbu Višeslava Laboša, a u dominantnim kostimima dizajnera Jurja Zigmana. „Adam i Eva započinju strasni i iscrpljujući, izlomljeni duet koji se proteže unutar općeg clubbinga, u nizu energičnih pokušaja i klonulosti. Njihov tjelesni, plesni dijalog nastavlja se kroz razine i svjetove, utjelovljujući psihološke nijanse likova drame: uzrujanu grozničavost, strast, nadu, provokaciju, očaj. I opet nadu“, napisala je kazališna kritičarka Maja Đurinović za portal Baleti.hr. Adama i Evu plešu Noa Gabriel Siluvangi i Tea Rušin.

Drugi dio i koreografija Jeroena Verbruggena, „Za nikad“ je transcedentalno emocionalno putovanje četirima godišnjim dobima u izvedbi cjelokupnog ansambla Baleta, kao razglednica vremena koje nikada ne prestaje prolaziti. „…nevjerojatni scenski kaos u kojem autorove ideje samo frcaju u nekom ludom, začudnom randomu toka svijesti. Ta nasumičnost (…) koja se na kraju doživljajno uvezuje u cjelinu, otkačenu, nasmiješenu, blistavu, tehnički iznimno zahtjevnu u nevjerojatnim idejnim kombinacijama i akrobacijama tijela čini svaki pokušaj racionalnog objašnjenja dirljivim“, istakla je Maja Đurinović.

Ne propustite posljednji plesni doživljaj u „Zajcu“ prije ljetne stanke – pogledajte naš dragulj, predstavu „Sad i nikad više“ ostvarenu u K-HNK koprodukciji s HNK-om u Varaždinu.

Foto & Video galerija
 

Foto: Fanni Tutek-Hajnal

 
Generalni pokrovitelj Baleta
Sponzori Riječkih ljetnih noći
JGL
R_ikona_naziv_web_PANTONE_horiz