POBJEDNICA DARIJA AUGUŠTAN : “OVA ĆE NAGRADA IMATI POSEBNO MJESTO U MOM SRCU KAO I GRAD RIJEKA”!

15. srpnja 2022.

Mlada hrvatska sopranistica Darija Auguštan, članica našega Opernog studija „Giorgio Surian“, riječkoj publici već dobro poznata po opernim ulogama Micaele u „Carmen“, Pamine u „Čarobnoj fruli“, Laurette u „Gianniju Schicchiju“ sinoć je na Četvrtome međunarodnom natjecanju mladih opernih pjevačica i pjevača osvojila čak dvije nagrade – prvu nagradu međunarodnoga stručnog žirija te nagradu publike. Nakon proglašenja najboljih i dodjele nagrada, prepuna emocija Darija je podijelila svoje dojmove:

„Što reći, presretna sam! Ova nagrada zauzimat će posebno mjesto u mom srcu kao i Rijeka koju sam beskrajno zavoljela provodeći vrijeme ovdje tijekom projekata zadnjih par godina! Nisam se zaljubila samo u grad već i u ljude, kolege s kojima sam imala priliku i večeras muzicirati i koji me svaki put iznova inspiriraju, HVALA Riječki simfonijski orkestar ❤️.

Nagradu publike nikad prije nisam osvojila i to me posebno obradovalo jer ovaj posao i radimo zbog publike, tu smo da komadićak sebe podijelimo s njima. A kad publika prepozna i cijeni naš rad, onda nas to posebno usreći!!! Tako da VELIKO HVALA svima koji su nas podržali na našem završnom koncertu u HNK-u Ivana pl. Zajca i naravno hvala što ste glasali za mene!

Ukratko, bio je ovo jedan važan tjedan za sve natjecateljice i natjecatelje. Na svakom natjecanju nešto novo naučim o sebi i o ovoj profesiji. To je iskustvo nezamjenjivo te preporučam svim pjevačima da se prijave na iduću ediciju, iskoriste svoje potencijale i izvuku najbolje iz sebe! Drago mi je da smo imali priliku prezentirati se pred vrlo važnim osobama iz opernog svijeta koji su nas pozorno slušali svih pet dana natjecanja. Takva prilika i jest najbitnija mladim pjevačima koji se pokušavaju probiti u svijet i iscrtati svoj put. Natjecanje “Zinka Milanov” je upravo zbog toga vrlo važno i cijenjeno!

Hvala od srca još jednom cijelom žiriju i predsjednici Vlatki Oršanić, te cijelom timu HNK-a “Zajca” i sponzorima koji su sve podržali!“

 

Razgovarala Julia Vazniak

Pokrovitelj projekta “Zinka Milanov”
Sufinancijer projekta “Zinka Milanov”
Sufinancijer projekta “Zinka Milanov”
Sufinancijer projekta “Zinka Milanov”
Partner mediatico / Medijski pokrovitelj
Medijski pokrovitelj