POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA OPERE „NIKOLA ŠUBIĆ ZRINJSKI“ I „AIDA“

23. rujna 2020.

Iznimna prilika za sve ljubitelje opere, povodom 135. godišnjice otvorenja zgrade našeg Kazališta u jednom danu izvest ćemo čak dvije opere! Riječka će publika u subotu 3. listopada svjedočiti obnovi opere Ivana pl. Zajca „Nikola Šubić Zrinjski“ u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod ravnanjem maestra Igora Vlajnića, s početkom u 12 sati i koncertnoj izvedbi Verdijeve opere “Aida“, pod vodstvom novog kućnog dirigenta, maestra Valentina Egela, s početkom u 20 sati.

Operna predstava „Nikola Šubić Zrinjski” u režiji Dore Ruždjak Podolski posebno je aktualna danas zbog njezinog smještanja u distopijski prostor gdje zboristi-znanstvenici u laboratoriju pokušavaju pronaći formulu spasa za hrvatski narod, što je gotovo proročko predviđanje situacije izazvane pandemijom koronavirusa. Po zamisli maestra Igora Vlajnića, koji će ujedno dirigirati izvedbom, opera će, unatoč protuepidemijskim mjerama, biti izvedena s glazbenicima u orkestralnoj rupi uz preporučeni razmak. A bit će to moguće jer će sastav orkestra biti upravo onakav kakav je bio i prigodom davne zagrebačke praizvedbe, s 30-ak glazbenika. U glavnim će ulogama nastupiti nacionalna operna prvakinja Kristina Kolar kao Eva i prvak Opere Robert Kolar kao Zrinjski.

Koncertna izvedba opere „Aida“ s nagrađivanom njemačkom sopranisticom Maidom Hundeling u naslovnoj ulozi, bit će izvedena koncertno odnosno poluscenski. Bit će to dobrotvorna izvedba čiji je prihod namijenjen studentima novopokrenutog Opernog studija „Giorgio Surian“ zbog čega su svi uzvanici koji inače protokolarno dobivaju ulaznice pozvani da ih ovoga puta kupe. Također, svi gostujući solisti, svoje će honorare donirati za rad Opernog studija.

Ulaznice za obje opere su u prodaji. Uz kupovinu ulaznice za koncernu izvedbu “Aide” dobivate ulaznicu na operu “Nikola Šubić Zrinjski” po promotivnoj cijeni! Popust možete ostvariti na blagajni Kazališta.

Ne propustite priliku proslaviti obljetnicu otvorenja impozantnog kazališnog zdanja, remek djela arhitekture svojega vremena, našeg Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca!

 

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra