POVRATAK DIANE HALLER U RIJEKU: PRVO KONCERTI “NESSUN DORMA”, A ONDA “JULIJE CEZAR U EGIPTU- IZNOVA”

17. srpnja 2020.

Dok s uzbuđenjem čekamo Dianu Haller u naslovnoj ulozi nove verzije baroknog opernog remek-djela “Julije Cezar u Egiptu” čija je premijera 31. srpnja, počasnu ćemo članicu ansambla naše Opere moći čuti i na koncertima najljepših opernih arija i dueta “Nessun dorma” 23. i 25. srpnja na Trgu Riječke rezolucije.

Mezzosopranistica strelovita uspona na međunarodnoj opernoj sceni čiji je pjevački i scenski potencijal još zarana potvrđen nizom inozemnih i hrvatskih priznanja, na koncertu “Nessun dorma 1” otpjevat će za vas ariju Eboli “Nel giardin di bello” iz 1. čina Verdijeve opere “Don Carlo” te arije Donne Elvire “Ah, chi mi dice mai” i “In qual eccessi, o Numi… Mi tradi quell’alma ingrata” iz 1. i 2. čina opere “Don Giovanni” W. A. Mozarta.

Oni koji će doći na drugi koncert “Nessun dorma” imat će prigodu čuti njenu izvedbu arije Eboli “Nel giardin di bello” iz 1. čina Verdijeva “Don Carla”. A na njenom repertoaru naći će se potom i Rossini, arija Rosine “Una voce poco fa…” iz 1. čina opere “Il barbiere di Siviglia”, a nastupit će u recitativu i duetu Figara i Rosine “Ma bravi! Ma benone!… Dunque io son… “.

Ne propustite jedinstvenu priliku čuti i vidjeti opernu zvijezdu koja se ponovno vraća na koncertnu i opernu pozornicu svog rodnog grada, Riječanku Dianu Haller na koncertima “Nessun dorma 1” i “Nessun dorma 2” na ljetnoj pozornici na Trgu Riječke rezolucije! Potom, naravno, i “Julije Cezar u Egiptu-iznova”!

 

Foto & Video galerija

 

Generalni pokrovitelj Riječkog simfonijskog orkestra